Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1993 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1993

1 augustus
Alkmaar Ir. Anne van der Leij verlaat als directeur van het Gasbedrijf Kop Noord-Holland NV. Hij is hier vanaf 1 juni 1975 werkzaam geweest. Zijn afscheidscadeau: ruim 12.000 gulden voor twee projekten van het Foster Parents Plan in Indonesië. Drs. P.H. Verwei treedt nu als algemeen directeur op.

10 augustus
Alkmaar Honderd jaar geleden werd, na een kort welkomstwoord door rechtbankpresident mr. T. Sannes, de eerste zitting gehouden in het gerechtsgebouw, dat aan de Geestersingel naar een ontwerp van architect Metselaar werd gebouwd door aannemer W. van Leeuwen uit Hellevoetsluis. De aanneemsom toen: ƒ 82.950.-.

12 augustus
Enkhuizen De Stichting Snouck van Loosen bestaat 100 jaar. Domper op de feestvreugde is dat het gebouw voor bejaarden aan de Dijk dicht moet.

Broek op Langedijk De kille en natte zomer levert meer museumbezoekers op dan een echte zomer. Museum "Broeker Veiling" begroet in de familie T. de Jong uit het Friese Roobos de 50.000e. In 1992 waren er ruim 55.000 bezoekers in een heel jaar.

17 augustus
Hoogkarspel In zijn woonplaats overlijdt Joseph Maria Morsink (69), oud-organist en erelid van het kerkkoor. Hij was drager van o.m. de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice".

24 augustus
Waarland Piet en Truus Apeldoorn, de vijfde eigenaars van café "De Posthoorn", vieren de 90e verjaardag van het dorpscafé met een "pyjamafeest".

28 augustus
Starnmeer. De honderd gezinnen in deze polder (575 ha) vieren een week lang feest t.g.v. het 350-jarig bestaan van deze droogmakerij. En voor het eerst in haar geschiedenis valt de polder onder één gemeente: Graft-De Rijp. Slechts de enclave Spijkerboor behoort nog bij Wormerland.

29 augustus
Kolhorn Theo en Gré Visser, 25 jaar getrouwd, vieren óók hun zilveren jubileum als kosterspaar van het gereformeerde kerkje "Eben Haezer" aan de Dijk.

31 augustus
Enkhuizen De Fa. Stofberg & Zn., Neerlands oudste familie scheeps- en jachrwerf, viert haar 100e verjaardag met een vlootschouw. In 1793 begon Cornelis Stofberg in Mijdrecht de werf en via Aalsmeer (1930), Lemmer (1965), Leimuiden (1966) belandt het bedrijf in 1988 op de Krabbersplaat, waar de 6e (vader Wil1em, 70) en de 7e generatie (de zonen Pim en Jan Willem) de leiding hebben.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.