Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1994 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1994

3 februari
Zwaag Ronald Guse begint als rector van de scholengemeenschap “Wieringherlant” in Wieringerwerf Vóór hem lieten twee rectoren het afweten. Daardoor kreeg de school een negatief aanzien. Hij mag het karwei nu klaren.

9 februari
Zwaagdijk Op de veiling WFO worden de eerste nieuwe aardappelen geveild. J. Hoedjes uit Heerhugowaard koopt ze voor ƒ 17.- per kilo. Teler is zijn plaatsgenoot J. Deen.

10 februari
Nibbixwoud Zestig jaar muziek maken was goed voor een oorkonde plus een gouden speld met twee zirconia's voor P. de Ruiter (75). Hij bespeelde in die periode de tuba en trombone, eerst bij “De Herleving” te Zwaag en nu bij “St. Gregorius”. De onderscheidingen werden uitgereikt door de Federatie van Katholieke Muziekbonden.

Hoorn In zijn woonplaats overlijdt Hermanus Bernardus Antonius Aloysius Stumpel (75). Met “Meneer Herman” is de laatste vertegenwoordiger van dit krantengeslacht verdwenen, die zelf nog als directeur (van 1957 tot 1979) de scepter zwaaide in het complex van het r.k. Noordhollands Dagblad aan de Draafsingel.

15 februari
Oosterblokker De ruilverkaveling Westwoud (circa 3000 ha) waarover op 25 juni 1981 werd gestemd, is juridisch voltooid. Ten overstaan van rechter-commissaris mr. B. Posch plaatst plaatselijke commissievoorzitter Simon Steltenpool zijn handtekening onder de 240 pagina's tellende akte.

18 februari
Bovenkarspel Bloembollencultuur-voorzitter J. Langeslag opent de 61e Westfriese Flora. Her streefgetal van 75.000 bezoekers in tien dagen wordt gehaald. De fa. M. Boots te Hem wint “De Zilveren Tulp”, de fa. G. Groot-Vriend te Lutjebroek “De Zilveren Schuit” en de afdeling Winkel-Niedorp van Bloembollencultuur “De Zilveren Molen”. Bestuurslid P. Kok, die zijn functie reglementair moest neerleggen – hij werd 70 jaar – wordt onderscheiden met de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau.

Lutjebroek Muziekvereniging “St. Caecilia” eert Tinus Schooneman met zijn 65-jarig jubileum. De revers van zijn uniform waren al zo vol, dat er nauwelijks plaats was voor nog een onderscheiding. Deze bestond ditmaal uit een tuba, een kleintje dan. Bij zo'n dienstverband zijn er geen eretekenen meer uit te reiken.

19 februari
Hoorn Stien Neelen (66), een halve eeuw actief op het toneel bij achtereenvolgens DENEG (Binnenwijzend) en Tonegido (Blokker), krijgt te horen dat haar naam zal worden bijgeschreven in het ereregister van het Nederlands Centrum voor Amateurtoneel. Dat is de hoogsre onderscheiding voor een amateurtonelist.

22 februari
Hoorn Elephant Industries (in tandheelkundige produkten) ontvangt uit handen van vice-premier Wim Kok de ondernemingsprijs “West-Friesland Meer”. De prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf met een goed sociaal beleid, dat een bewuste milieuzorg nastreeft en verder vele patenten en octrooien bezit.

26 februari
Andijk Mevrouw G. Groot-Knip ontvangt de gouden speld van de Noordhollandse Bond van Zangkoren. Zij heeft, als sopraan, de 40 jaren bij het Andijks Gemengd Koor volgemaakt.

Schagen De heer J. Bosch, 25 jaar bestuurslid, waarvan 24 jaar als voorzitter van de Algemene Woningbouwvereniging Schagen, krijgt de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De A.W.S., in 1967 voortgekomen uit een fusie van de Woningbouwvereniging Schagen, (opgericht in 1910) en de door de plaatselijke SDAP opgerichte vereniging “Goed Wonen” (opgericht in 1919), beheert nu 2000 woningen.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.