Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1994 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1994

2 mei
Wognum De gedenkstenen, welke herinneren aan de eerstesteenlegging van het Piusgebouw en van de oude Hieronymuskerk, krijgen een plaatsje in de nieuw opgetrokken muur, die de doorgang naar de nieuwbouwwijk Noordhoek markeert.

4 mei
Tuitjenhorn Op 85-jarige leeftijd overlijdt Maarten Burger. Van 1945 (in de noodraad) tot 1974 maakte hij deel uit van de gemeenteraad van Harenkarspel. In 1946 werd hij wethouder. Hij was ereburger van de gemeente.

6 mei
Hoorn De sportschool van Frits van der Werff betrekt het pand van de voormalige “Villa” aan de Draafsingel. Zwaargewicht Arnold Vanderlijde “bokst” de sportschool officieel open.

13 mei
Rond Schagen liggen zo'n dertigtal terpen. Voor de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) is dit aanleiding om deze te behouden. Het ROB wil via grondruil trachten deze terpen tot provinciaal bezit te maken. Zij vormen een uniek onderdeel van het landschap. Een aantal vormt als het ware een lint. De Nesdijk is daarvan een voorbeeld.

15 mei
Nieuwe Niedorp Het uit 1882 daterende Van Dam-orgel in de Doopsgezinde kerk wordt na een algehele restauratie door organist Jan Jongepier weer in gebruik gesteld.

28 mei
Hoogkarspel Schoenmaker Piet Doffer (68) vindt het na 55 jaar welletjes. Hij stopt met het ambachtelijke werk in zijn winkel aan de Julianasttaat.

30 mei
Enkhuizen De Westerkerk is gesloten. De bonte knaagkever is niet alleen een zondagse bezoeker, maar is ook dagelijks aanwezig. Helaas niet voor het geestelijke voedsel. Hij houdt meer van steviger kost. De kever is in zijn vraatzucht zover gegaan dat het niet meer veilig is in de kerk. Het kerkbestuur heeft in overleg met de architect besloten de kerk te sluiten om ongelukken te voorkomen.
Nu wordt er “gekerkt” in de Zuiderkerk, waar ook de concerten worden gegeven die anders in de Westerkerk worden uitgevoerd.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

26. Jongens, niet zo klammen (ruzie maken)!
Twee klammers, twee schuld.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.