Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1994 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1994

1 augustus
Hoorn Drie jaar na zijn aantreden vertrekt N. Schouten (53) als sectetaris bij de Kamer van Koophandel van West-Friesland en Waterland. Zijn functie wordt voorlopig waargenomen door A. Mazurel.

6 augustus
Alkmaar Om 20.02 uur wordt de Kaasstad en omgeving getroffen door een aardschok met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter. Geen schade of slachtoffers, wel verwarring. Het KNMI wil door middel van een enquête bij de bewoners meer aan de weet komen omtrent de aardschok. Zakt de bodem in door aardgaswinning of is het een natuurverschijnsel? Uit kronieken blijkt dat Alkmaar door de eeuwen heen reeds vijfmaal door een aardschok is getroffen.

Anna Paulowna De windmolens aan het Noordhollands Kanaal worden door het PEN afgestoten. Ze worden stilgezet wegens gebreken aan de wieken. De funderingen blijven en het bedrijf probeert ze nu kwijt te raken aan geïnteresseerden.

15 augustus
Wervershoof Met een reünie en een expositie van oude foto's sluit de Augustinus-Mavo aan de Olympiaweg na een bestaan van 37 jaren de deur. ‘Een verarming.’

19 augustus
West-Friesland Koningin Beatrix brengt een bezoek aan oostelijk West-Friesland. Zij bezoekt te Enkhuizen de Westerkerk om te worden geïnformeerd over de schade die de bonte knaagkever aan het gebouw veroorzaakt. Verder staan op het programma een bezoek aan het zaaizaadbedrijf Royal Sluis en een bezoek aan jachtwerf Jongert in Medemblik. In Oosrwoud gaat zij ‘even’ om de thee bij Kees en Annie Botman op hun tuindersbedrijf aan de Liederik 9. Te Hoorn bezoekt zij Vluchtelingenwerk en de Brijderstichting voor verslaafden. Het bezoek eindigt in het Westfries Museum.

Den Helder Burgemeester J.C. Gmelich Meijling (VVD) is in het nieuwe kabinet Kok benoemd tot staatssecretaris van defensie.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.