Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1996 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1996

8 augustus
Wervershoof Op 73-jarige leeftijd overlijdt oud-kraamverzorgster Thecla Maria van Eijk; sinds 1976 ereburger van deze gemeente, waarin ze werd geboren en waarin ze altijd heeft gewerkt.

9 augustus
Lutjebroek Jaap Reus (73), 50 jaar getrouwd én 50 jaar lid van het Gregoriuskoor, wordt onderscheiden met de Gregorius-medaille.

10 augustus
Venhuizen In de Bosman Stichting overlijdt Klaas Roemer (87), telg uit het roemrijke muzikale Wijdenesser geslacht Roemer. Klaas was ere-voorzitter van de Wijdenesser fanfare ‘Ons Genoegen’ en van de Oud Westfriese Dansgroep.

Medemblik ‘'t Is ienmaal wel,’ zal IJs Knol hebben gedacht. Dertig jaar lang was hij melkboer, maar vandaag maakt hij zijn laatste ronde. Zo verdwijnt een geziene figuur uit het stadsbeeld én een beroep.

14 augustus
Alkmaar Het Hofje van Splinter aan de Lindegracht/Ritsevoort viert het 350-jarig bestaan. Het is ontstaan uit een testamentaire beschikking van Margaretha Splinter. Zij bepaalde dat uit haar vermogen na haar overlijden een provenhuis voor een zestal ongehuwde dames moest worden gesticht. Tot 1985 mochten de dames daar gratis wonen. De dames en de heren regenten zetten het 350-jarig bestaan luister bij met een boottocht naar de Zaanse Schans.

Schermer De ‘Zilveren Molen’, een wisselprijs van de stichting ‘Schermer Molens’, wordt voor de eerste maal uitgereikt aan Piet Koger. De prijs is een erkenning voor mensen die zich op molengebied verdienstelijk maken. Koger woont zelf in een molen aan de Noordervaart. Een ‘Oorkonde van Verdienste’ wordt uitgereikt aan molenaar Arjen Steigstra. Zijn molen maakte de meeste omwentelingen van alle molens in Noord-Holland, n.l. 667.528.

15 augustus
Waarland De bewoners van het rusthuis ‘Sabinahof’ verhuizen vandaag naar andere rustoorden. ‘Sabinahof’ moet als gevolg van bezuinigingsmaatregelen sluiten. Tegen de sluiting heeft men zich wel verzet, maar dat mocht niet baten.

24 augustus
Bovenkarspel Johannes Albertus de Groot, die van 1968 tot 1982 pastoor is geweest van de St. Martinuskerk, overlijdt op 79-jarige leeftijd. Na zijn emeritaat was hij verbonden aan het verpleeghuis Nicolaas te Lutjebroek.

27 augustus
Schermer Jaap Jan van Drunen, voor de PvdA 18 jaar deel uirmakend van de gemeenteraad (de laatste tien als wethouder) neemt afscheid: “Mijn echte werk gaat voor”. Hij vertrekt als lid van de Orde van Oranje Nassau.

30 augustus
Schagen Vandaag wordt het startsein gegeven voor de bouw van het Geestelijk Gezondheidscentrum. Een samenwerkingsverband tussen het Riagg en Huize Willibrord. Burgemeester J. van den Langenberg slaat de eerste paal.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

409. Wat is de soep fleeuw (flauw, niet hartig).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.