Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2001 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 2001

3 oktober
Spierdijk Na 32 jaar gaat het verzorgingshuis Oeverland dicht. Het wordt gesloopt en vervangen door een nieuw te bouwen complex. De bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in het Liornehuis te Hoorn.

Oosthuizen In zijn woonplaats overlijdt Jan Schoon (79). In 1939 begon hij zijn loopbaan op de gemeentesecretarie van Oosthuizen. In 1960 werd hij er tot burgemeester benoemd en van 1970 tot 31 december 1982 was hij eerste burger van de toen gevormde gemeente Zeevang. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau.

7 oktober
Twisk Johan de Vries krijgt een erepenning uitgereikt van de Vereniging van Kerkvoogdijen. Hij bespeelt dertig jaar het orgel van de hervormde kerk en sinds enige jaren ook de orgels van de andere THOMAS-gemeenten: Hauwert, Oostwoud, Midwoud, Abbekerk en Sijbekarspel.

8 oktober
Lutjewinkel De in Zuid-Scharwoude wonende Fred Raaymakers, bedrijfsdirecteur van Campina Melkunie, wint op het in Gouda gehouden Nationaal Kaaskeurconcours de Gouden Kaasboor. De bronzen en zilveren medaille had hij al eens gewonnen.

9 oktober
Andijk Bij het Nederlands kampioenschap kolven voor mannen wordt Herman Overtoom van Gezellig Samenzijn uit Zuid-Scharwoude kampioen met 157 punten. Tweede werd Piet Rentenaar uit Barsingerhorn. Hij behaalde 154 punten.

12 oktober
Berkhout Henk Bot (65) neemt na 30 jaar afscheid van de plaatselijke biljartvereniging. Met nog vijf anderen richtte hij 32 jaar geleden de club op.

22 oktober
Medemblik Kasteel Radboud is sinds vandaag een onneembare veste geworden. Er zijn twee gietijzeren kanonnen geplaatst, gegoten in de 17e eeuw.

27 oktober
Enkhuizen In het verpleeghuis Sint Nicolaas in Lutjebroek overlijdt Gerhardus Theodorus Stavenuiter (85). In 1948 begon hij als journalist bij de Nieuwe Enkhuizer Courant. Ruim 30 jaar heeft hij de nieuwsvoorziening in Enkhuizen verzorgd: als Garrut. Maar in de volksmond stond hij bekend als De Toeter.

31 oktober
Tuitjenhorn In zijn woonplaats overlijdt Petrus Franciscus Blommaart (80). Hij was van augustus 1963 tot september 1986 directeur van de r.k. basis school Sint Barbara: ereburger van Harenkarspel en ridder in de orde van Oranje Nassau.

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.