Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2004 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 2004

4 maart
Nieuwe Niedorp Piet Klaver (84), grondlegger van een veebedrijf annex kaasmakerij met 1800 koeien en 700 melkgeiten overlijdt. Een ondernemer die risico's durfde nemen.

6 maart
Venhuizen Drie jubilarissen bij de Muziekvereniging Venhuizen. Klaas Bosma en Gerard Dudink zijn beiden 50 jaar en dochter Renate Tool- Dudink 25 jaar lid. Zij worden alle drie door de Ned. Federatie van Muziekgezelschappen onderscheiden.
7 maart
Midwoud Ab Druif, vanaf 1947 actief in een muziekvereniging - tot 1957 in Opperdoes, daarna bij OKK - wordt onderscheiden met de zilveren penning van de Bond. Hij blaast niet alleen mee bij OKK, hij is ook al 40 jaar bestuurslid van die vereniging, waarvan 30 jaar als penningmeester.

9 maart
Middenbeemster De dansgroep Midwoud schenkt haar jaarlijkse Westfriese krentenmik en oorkonde aan de Boerderijenstichting Noord-Holland als blijk van waardering voor haar activiteiten tijdens het Jaar van de Boerderij.

13 maart
't Veld Voorzitter Piet Berkhout van de muziekvereniging Samen Voorwaarts wordt onderscheiden met de gouden speld, bezet met zirkonium, van de Bond van Harmonie- en Fanfare-orkesten vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van de fanfare. Hij begon bij Crescendo in De Weere en sinds 1968 blaast hij met zijn comet mee bij Samen Voorwaarts.
15 maart
Warmenhuizen In zijn woonplaats overlijdt Matthias Hillebrand - Thys - Dekker op 80-jarige leeftijd. Voorman in de wereld van de vollegrondsgroententeelt. Als voorzitter van de veiling Warmenhuizen en van de provinciale bond gaf hij mede leiding aan het schaalvergrotingsproces in de Noord-Hollandse veilingwereld. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau en voorts onderscheiden met het kruis Pro Ecclesia et Pontifice.

19 maart
Medemblik Medemblik Yacht Service neemt aan de Overleek de nieuwbouw in gebruik, plaatsbiedend aan circa 120 boten. De oude winterstalling werd op 21 januari 2003 door brand verwoest. De schade bedroeg ruim 30 miljoen euro.

Schagerbrug Oud-molenaar C. Otter wordt door de stichting De Hollandse Molen onderscheiden met het certificaat van verdienste. Hij kocht de molen D, knapte die op en maakte de molen weer maalvaardig. Sinds 1989 is hij vrijwillig molenaar.

En: In St. Maartensbrug is molen G (1820) geheel gerestaureerd voor de somma van 290.000 euro. Sedert 1958 stond de molen stil en stilstand betekent achteruitgang.

29 maart
Wognum Piet (68) en Tinie SaaI (65) sluiten hun winkel op hun biologisch-dynamisch fruitbedrijf aan de Oosteinderweg. Vele generaties heeft een SaaI dit inmiddels 7 ha. grote fruitbedrijfbeheerd, maar zoon Dik ziet geen toekomst in voortzetting van het bedrijf.

31 maart
Stede Broec Frans Kemerink, het gezicht van de gemeente Stede Broec - via Wervershoof belandde hij in 1971 als ambtenaar op Burgerzaken van de gemeente Bovenkarspel en hij bracht het tot chef van het kabinet van de burgemeester - legt zijn befaamde witte sjaal af. Hij vertrekt met vut.

Enkhuizen Minister van Financiën Gerrit Zalm opent aan de Haling in zijn geboorteplaats het nieuwbouwcomplex van Enza Zaden. Hij doet dat in het bijzijn van Jacob Mazereeuw, die de Enkhuizer zaadhandel in 1938 startte. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 600 mensen op de loonlijst staan, waarvan er ongeveer 250 in Enkhuizen werkzaam zijn.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.