Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2004 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 2004

1 juni
Wervershoof 't Volksorkest van Wervershoof bestaat 25 jaar. Het is een populair orkest in de regio. Dick Boon, Vok Berkhout, Richard de Boer en Sjaak Steltenpool traden voor het eerst op in 1979. Als jubileumgeschenk verschijnt er een boekje over 't Volksorkest.

6 juni
Tuitjenhorn A. Ruigrok ontvangt de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Sinds 1984 is hij vice-voorzitter van het parochiebestuur van Tuitjenhorn. Verder is hij begeleider van het jeugdkoor en dirigent. Ook is hij voorzitter van sportzaal De Groet en is hij betrokken bij het jeugdvoetbal.

7 juni
De Goorn Via ‘dorpsomroeper’ Bram Vermeulen laten de burgemeesters van Wester-Koggenland en Obdam weten dat beide gemeenten een fusie aangaan. Men streeft er naar om de fusie per 1 januari 2006 te laten ingaan. Het besluit tot fusie is niet unaniem, want het onafhankelijke raadslid J. Mollet van Wester-Koggenland stemt tegen.

11 juni
Hoorn Voor het tweede achtereenvolgende jaar legt Deen beslag op de prestigieuze prijs: beste supermarktketen van Nederland.

14 juni
Warmenhuizen Na een kort ziekbed overlijdt Eduard Jacobus Theodorus Maria - Ed - Huisman (60), sinds 1 december 2000 burgemeester van de gemeente Harenkarspel. Daarvoor was hij tien jaar eerste burger van de gemeente Limmen. Een integer bestuurder. Op 8 juni had provinciecommissaris Borghouts Enno J. Brommet (58), lid van de PvdA en tot 31 december 2000 eerste burger van de (opgeheven) gemeente Egmond, reeds als waarnemer aangesteld.

15 juni
Opmeer Provinciecommissaris Harry Borghouts stelt Gert Jan A.M. Nijpels (52), lid van de VVD, aan als waamemend burgemeester. Van 1990 tot 1999 was hij wethouder in Den Helder, nu directeur van een off shore bedrijf. Hij mag proberen het politieke puin in de gemeenteraad te ruimen.

Andijk Provinciecommissaris Borghouts schuift Hans Cornelisse (52), die het in de gemeente Opmeer niet meer zag zitten, als waarnemer door naar de gemeente Andijk.

16 juni
Hoorn Tony Mulder van het orgaan Overleg Leefbaarheid Binnenstad wordt onderscheiden met de bronzen legpenning van de gemeente. Zij heeft veel invloed gehad op de leefbaarheid in de binnenstad.

Alkmaar Na tien jaar samenwerken met de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk stapt Alkmaar uit de HAL-samenwerking. Met het afronden van de VINEX-taakstelling zou die samenwerking formeel per 31 december 2004 worden beëindigd. Alkmaar geeft aan ‘wisselende contacten met de buurgemeenten’ de voorkeur.

20 juni
Medemblik Op de slotdag van de eeuwfeestviering van de Martinuskerk ontvangt Lida Bot (58) uit handen van bisschop J. Punt een pauselijke onderscheiding, een hoge zelfs. Zij mag zich ridder in de orde van de heilige Silvester noemen. Zij ontvangt de onderscheiding omdat zij zich heeft ingezet op zowel kerkelijk als maatschappelijk terrein. Er zijn maar weinig vrouwen met zo'n hoge onderscheiding.

24 juni
Wieringen. Op 76-jarige leeftijd overlijdt Gerrit Anne Jongsma, voormalig uitgever van de Wieringer Courant. Een veelzijdig iemand. Hij was ondermeer voorzitter van het zorgcentrum Noorderlicht, leraar aan de Grafische School te Utrecht, leraar aan de HBS in Schagen en aan het Johannes College in Den Helder. Verder zat hij in het bestuur van de hervormde kerk en van de middenstandsvereniging.

Avenhorn Het winkelcentrum de Vijverhof is voltooid. Ter gelegenheid hiervan onthult wnd. burgemeester Leonie Sipkes een stalen tulp. Een kunstwerk van Jeroen Stok uit Lelystad.

25 juni
Hoorn Met het plaatsen van de ‘Koperen Kees’, afkomstig uit de vloer van het oude Park, in de toneelvloer stelt koningin Beatrix de nieuwe Parkschouwburg officieel in gebruik. "Een eigentijdse stadspoort aan de Omringdijk", aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

Onderdijk Een wat ongewone uitvaart. Gert Laan (50) wordt in zijn eigen schuit, die op een trailer is geplaatst, naar zijn laatste rustplaats gebracht. Volgens zijn vrouw was varen met de polderschuit zijn lust en zijn leven.

Zuid-Scharwoude Peter Kuilboer (56) en zijn vrouw Janny (57) sluiten de deur van hun slagerij. Einde van een tijdperk. Honderd jaar geleden begon zijn opa in de Spoorstraat in Oudkarspel een slagerij. Peters vader verplaatste deze in 1947 naar Zuid Scharwoude. Peter nam op zijn beurt de zaak over.

30 juni
Lutjebroek De Rabobank heeft haar kantoor hier ter plaatse gesloten. Vier schilderijen met afbeeldingen van Lutjebroek, worden na sluiting ten geschenke gegeven aan de historische vereniging Oud Stede Broec.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

225. De kippen lopen allemaal te eizen (voedsel zoeken en oppikken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.