Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2004 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 2004

2 juli
Midwoud Na 33 jaar actief te zijn geweest bij de blusgroep Midwoud verlaat Conraad Meijer (55) de vrijwillige brandweer als lid in de orde van Oranje Nassau.

Venhuizen De grenspaal tussen Hem en Venhuizen is op initiatief van de historische vereniging Suyder Cogge teruggeplaatst. Dat heeft lang geduurd, want tien jaar geleden opperde Klaas Tol al om de paal terug te plaatsen. De paal werd in 1935 door een vrachtauto omver gereden.

3 juli
Slootdorp De hervormde kerk wordt een cultuurtempel. Eigenaar van de kerk is de Wooncompagnie. Deze verhuurt de kerk aan de Stichting Culturele Raad. De kerk was de eerste die in de Wieringermeer werd gebouwd.

8 juli
Wieringermeer Landbouwminister Cees Veerman geeft het startsein voor de bouw van een agrarisch bedrijvencomplex (1400m2 kantoor- en bedrijf ruimte) aan de Koggenrandweg. (tegenover grasdrogerij Hartog). Hiemstra BV en de Limburgse verkooporganisatie ZON zijn verantwoordelijk voor de bouw van dit centrum. Hier worden vollegrondsgroenten in allerlei vorm gereed gemaakt voor de verkoop in supermarkten.

9 juli
Waarland Arnold Landman uit Heerhugowaard overlijdt op 59-jarige leeftijd. Hij was medeoprichter van de Stichting Waarland van Toen, die sinds 1992 tweemaal per jaar het blad Toendertoid uitgeeft. Werkte mee aan vele artikelen over de historie van Waarland en andere plaatsen in West-Friesland. Leverde ook een belangrijke bijdrage aan de omvangrijke genealogie Familie Dekker, waarvan in 2002 het tweede deel verscheen.

21 juli
Midwoud Miep de Ruyter de Wild-van den Berg uit Apeldoorn zou graag de burgemeester van haar geboorteplaats ontmoeten. Honderd jaar geleden werd ze er geboren en ze bewaart goede herinneringen aan Midwoud. Zij kreeg van burgemeester IJsselmuiden een horloge.

juli
Zuid-Scharwoude Het wereldkampioenschap op de baan voor junioren, gehouden in Los Angelos levert Merlijn Binnendijk in een nieuw persoonlijk record van 2.30.02 de regenboogtrui op bij de achtervolging over twee kilometer.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.