Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2005 » april

Kroniek van West-Friesland - april 2005

1 april
Andijk In Astrid Streumer (50), lid van de PvdA en politiek actief geweest in Maarssen, begroet de gemeente haar nieuwe eerste burger. Waarnemer Hans Cornelisse is hier negen maanden werkzaam geweest.

2 april
De Weere Niek Feld (80) is 70 jaar actief in de fanfare Cresendo en krijgt van voorzitter Jan Vermeij de gouden speld van verdienste opgespeld.

Oudorp
Ab Jansen (76), die ondermeer de geschiedenis van de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog boven Noord-Holland in boekvorm vastlegde, wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

6 april
Twisk De ijsclub De Schaats, inmiddels 101 jaar oud, mag zich sinds vandaag koninklijk noemen. De eerste ijsclub in West Friesland die dit predikaat mag voeren en na het fanfarekorps Westfrisia de tweede koninklijke vereniging in dit dorp.

8 april
Blokker Gedeputeerde Hans Schipper licht de vang van de stellingmolen De Krijgsman aan de Noorderdracht. De molen, sinds januari 1998 eigendom van de Stichting De Krijgsman, is ingrijpend gerenoveerd. Een kostbare klus, die zeven jaar duurde, maar molenaar Erik Dudink kan nu echt meel malen. De ‘meelwinkel’ is gehuisvest in het nieuw gebouwde bezoekerscentrum.

16 april
Dirkshorn De gemeente stelde 425000 euro beschikbaar. De rest moest de dorpsgemeenschap zelf doen. En het lukte. Het verouderde dorpshuis De Kastanjeboom werd een modern dorpshuis, beheerd door de Stichting Dorpshuis Dirkshorn en wethouder Slagter mag het in gebruik nemen. Voorzitter Jan Kant vindt het een mooie gelegenheid om plaats te maken voor Dick Drijver.

23 april
Koedijk Voorzitter Bart Slooten (59) van de muziekvereniging Aurora is 50 jaar actief in ‘zijn’ vereniging. Begonnen als trommelslager bespeelt hij nu al jarenlang de schuiftrombone. Hij krijgt de gouden Bondsspeld van de Kon. Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Een paar dagen later stapt hij als Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit de lintjesregen.

27 april
De Weere . Cor de Haan wordt onderscheiden met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Sedert 1953 zet hij zich in zijn dorp in voor cultuur, sport, welzijn en kerk.

Schagen Op 1 september 1983 begon gemeentesecretaris Leo de Groot zijn ambtelijke carrière. Vandaag vertrekt hij met vut en met de gemeentelijke penning, die voor de eerste keer wordt uitgereikt.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.