Westfries Genootschap
Creatief Westfries
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Creatief Westfries » De leste nuwtjes » 2011

Sloteivend

Op 15 juni lestleden hewwe we, met alle mense van 'Creatief Westfries', in 'De Vrienschap' in Wadway 't skroifjaar 2010-2011 ofsloten. Bai een koppie met een taartje en later een glasie met een happie werd 't ofloupen skroifjaar deurnomen.

De hougtepunte uit 't feistjaar 2010 werde anhaald maar we stonde ok stil bai de skroivers die oôs ontvallen benne.

Cor Oudendijk werd in 't zontje zet. Cor is bestuurslid/penningmeester weest en hai heb tweientwuntig jaar in de redaktie zeten. Cor heb angeven dat ie 't toid vond om te stoppen. Bar noôselijk voor iederien, maar gelukkig bloift Cor wel skroive.
In die tweientwuntig jaar heb Cor meewerkt an 't maken van wel 88 Skroivendevorte. As dank voor 't veule werk dat ie dein heb, is Cor benoemd tot lid van verdienste van Creatief Westfries en kreeg ie uit hande van oôze voorzitter, Jaap Meester, een oorkonde. De redactie van Skroivendevort, had een SkroivendeCor samensteld vol met roime en stukkies die Cor in in de loup van de jare skreven heb en die ok allegaar in Skroivendevort staan hewwe. Alle skroivers krege ok zo'n uniek boekie en Cor kreeg een hussie boekies mee om in oigen kring uit te delen. Cor was 'r helegaar effies beduusd van, maar dat was gauw over toen ie met z'n bekende drouge humor een bedankie dee.

Cor groôsk met z'n oorkonde.
Cor groôsk met z'n oorkonde.

Ok Ina Bak werd in 't zontje zet. Nei zeuven jaar in 't bestuur zeten te hewwen vond Ina 't ok wel mooi weest. Begonnen as gewoôn bestuurslid, werd ze nei twei jaar voorzitter en wat voor ien! Onder loiding van Ina is 'r een zoôt beurd.
Jaap Meester, de nuwe voorzitter, noemde:
De Skagervoordreigmiddage
CD's bai Skroivendevort
Twei keer Skroivendevort Loif organiseerd
De Website is 'geboren'
't Westfrieslandspel is maakt
Klassies voor nuwe skroivers benne d'r kommen
DINH- Dialecte in Noord-Holland is opricht
Muziekspelle heb ze begeloid met administratie en kaartverkoup

En dut is nag lang niet alles.
Ina was 'r merakels goed in om alles goed in de gate te houwen en as 't nodig was effies an de bel te trekken en zee Jaap; 'Alleman liep graag voor zo'n mooie, lieve vrouw.'
't Ofskoidsetentje met de are bestuurlede was al houwen, maar nou werd Ina nag effies in de bloeme zet, met een skitterende ruiker, een laurierboompie voor in d'r tuin en bonne voor nag meer groen. Net as Cor bloift Ina actief as skroiver voor Skroivendevort.

Ina, met ruiker kregt van Liesbeth een laurierboompie.
Ina, met ruiker kregt van Liesbeth een laurierboompie. Jaap koikt toe.

IJs Broers werd ok bedankt voor al die sjouwtjes die ie zommaar doet, zoas les geve an de 'Vrouwen van Nu', een westfries dictee make voor op de 'Westfriezendag', verleden jaar. Hai doet dat allegaar voor de lol zoit ie en wai benne deer bar bloid mee.

We hewwe 'Swingo' speuld en ok nag lekker zongen met mekaar uit oôs 'Liedjesboek'. Al bai al was 't een mooie eivend en we gane d'r weer bloid teugen an in 't nuwe skroifjaar.

Dilly Koetsier-Speets.

 


Hé, is dat Westfries?

760. Om op 't land te komen moesten we over 'n smal steggie (smal brugje of bruggetje).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.