Westfries Genootschap
Creatief Westfries
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Westfrieslanddag 2019

Creatief Westfries » De leste nuwtjes » 2013

't Was feist in Schagen

't Was feist in Schagen. Op 20 juni 2013 heb de 60-jarige Stichting Schager Westfriese Folklore Markt een gift kregen van de Stichting Creatief Westfries.
Op de eivend van de Miss-verkiezing werd oôs de gelegenhoid boden dut kedo an te bieden. We hewwe dat dein met een grôte cheque van € 600,- en met de fielsetasies en toespraak.
't Bestuur was bloid verrast. Jaap Meester had een roim maakt die op de cheque staat.

De skroifgroepe benne al een deêl jare, op uitnôdiging, present op de 10 marktdage in de Ridderzaal van 't Slot. Ze brenge deer hullie verhale, roime en liedjes.
In jannewari 2007 heb 't collectief van de Westfriese skroiversgroepe de plaquette voor ‘De beste initiatiefnemer in het schager Slot in 2006’, kregen.
Ok dut jaar benne de 5 skroifgroepe, vanof 5 juli, weer present in 't Slot van 13.00 tot 15.00 uur kè je deer vrai binnenloupe.

Wai as bestuur ware d'r met z'n vieren op an gaan en hewwe verlegen genôten van de prachtige roikdom an kestuums en sierade toidens de show.
Tot ziens bai de skroifgroepe in 't Slot van Schagen! Al wul je deer meer over leze, ken dat op de website Schager westfriese markt.

Anja ZanderDiny Kreuk (in 't blauw) en Jaap Meester (in 't zwart/wit), bestuurslede van Cratief Westfries, wachte op wat komme zel. An achterkant zitte de kandidate voor de missverkiezing.
Pal in de middend, Jessica de Vos die kozen is tot miss 2013.Anja Zander hout 'r toespraak, Rob Hogenes bestuurslid van de Schager Folklore luistert andachtig. (Foto's: Max Hopman)

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.

Westfrieslanddag 2019