Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2008

Een terugblik

Streekmiddag over de bol en de dijk
Een volle zaal in de Halve maan in Bovenkarspel tijdens de najaarsstreekmiddag op zaterdag 1 november. Na het welkomstwoord van voorzitter Ina Broekhuizen reikte Mieke Peetoom-Slooves, voorzitter van de stichting Landelijk Schoon, een schouderklopje uit aan Dick de Waal. De Waal is zeer betrokken bij de Zuiderdijk. Hij onderzoekt de historie van die dijk en legt die vast, maar hij maakt zich houdt ook de vinger aan de pols bij de huidige dijkversterking. Dirk Ligthart, geboren en getogen in Bovenkarspel, vertelde op een boeiende en onderhoudende manier over de geschiedenis van zijn dorp. Daarna ging Maarten Timmer in op de historie van de bloembol. Vervolgens vertelden Eric Lamers en Alex Buis over de huidige werkwijze van het CNB en de moderne broeierij.
Na de pauze trad de schrijversgroep Hoogkarspel op. Bregt Buishand, Cor Meurs, Dilly Koetsier, Nel Vlaar en Fien Keesman brachten mooie verhalen en rijmen ten gehore. Een groot deel daarvan had de Omringdijk tot onderwerp. Anja Zander zorgde voor de pianobegeleiding. Een succesvol optreden!Foto 1: Dirk Ligthart houdt een boeiend verhaal over de geschiedenis van Bovenkarspel.
Foto 2: Een beeld van de volle zaal in De Halve Maan.
Foto 3: Maarten Timmer vertelt over de historie van de bloembol.

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.