Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Feestelijke afsluiting jubileumjaar

Najaarsstreekmiddag in teken van verandering en muziek.

De Najaarsstreekmiddag wordt gehouden op zaterdag 7 november in sporthal De Koggehal (Dwingel 4) in De Goorn. Het genootschap trakteert zijn leden op een feestelijke middag met verhalen, dans en muziek! We beleven de première van de Westfriese Rapsodie, een arrangement van Pieter Heertjes uit Nieuwe Niedorp. De rapsodie wordt uitgevoerd door het Noordhollands Ouderen Orkest.

Het Noordhollands Ouderen Orkest
Het honderd leden tellende Noordhollands Ouderen Orkest verzorgt een programma met een West-Fries tintje (foto Lou Klaver).

Nico Groot uit Avenhorn en Henk Kok uit Schagen vertellen over veranderingen in West-Friesland in de afgelopen 85 jaar. Nico Groot, tuinderszoon uit Andijk, nam enkele jaren geleden afscheid als burgemeester van Wester-Koggenland. Hij houdt, aan de hand van persoonlijke ervaringen een inleiding over de maatschappelijke veranderingen in onze regio.

Henk Kok is geboren in Spierdijk. Hij was leraar aan de PABO in Alkmaar. Het West-Friese dialect heeft al jaren zijn belangstelling. Hij vertelt over veranderingen in de streektaal, zijn inleiding heeft als titel: West-Fries: gestold dialect?

Het Noordhollands Ouderenorkest brengt deze middag een programma met een West-Fries sausje. De nieuwe Westfriese Rapsodie bestaat uit een compilatie van zeven liederen, waaronder As je nei West-Friesland gane en het Westfries Volkslied. Daarnaast wordt het nummer Folkloristische Paraphrase van Gerard Boedijn uitgevoerd. Leden van de Spierdijker Dansers zullen op deze muziek een aantal dansen uitvoeren. Ook de factor 'tijd' wordt niet vergeten, getuige het nummer Time remembered van Philip Sparke. Het orkest, onder leiding van Luc Mager, is opgericht in 1978. De leden komen uit de hele provincie.

De middag begint om 13.30 uur. U bent van harte welkom vanaf 13 uur. Dan staat er koffie en thee klaar. Na de opening is er een korte ledenvergadering, waarop één agendapunt behandeld wordt. Uitleg over dat punt vindt u hier.

In de pauze drinken we koffie of thee en na afloop is er voor iedereen een drankje en een hapje.

De kosten voor deze feestelijke middag bedragen € 12,50 per persoon. Hierbij zijn alle consumpties inbegrepen. Opgave voor deze middag kan door het overmaken van € 12,50 per persoon op giro 707913 t.n.v. Historisch Genootschap Oud West-Friesland. Er worden geen toegangsbewijzen thuisgestuurd. De middag is ook toegankelijk voor niet-leden, zij betalen bij de entree € 15.

 


Hé, is dat Westfries?

428. Die zwager van je is 'n snokkere of: snukkere kerel. Als hij van de partij is, kom je vaak in 'n snokkere situatie (wat eigenaardig, wat buitenissig, meestal met 'n komisch tintje eraan).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.