Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Nieuwe leden bijeenkomst in het Westfries Museum
op zondag 15 november 2009

Om nader kennis te maken met het Westfries Genootschap nodigt het bestuur alle mensen die het afgelopen jaar lid zijn geworden (en eventueel hun partner), uit voor een bijeenkomst. Ook als u geïnteresseerd bent en al langer lid, bent u van harte welkom (uiteraard na opgave). De middag is kosteloos.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op zondagmiddag 15 november in de Tuinzaal van het Westfries Museum, Rode Steen 1 te Hoorn.
U bent welkom vanaf 13.30 uur, dan staat er koffie en thee klaar.

De bijeenkomst begint om 14 uur met een welkomstwoord en de vertoning van de promotie-dvd “Kijk op West-Friesland”. Vervolgens wordt informatie gegeven over doelstelling en activiteiten van het genootschap en de stichtingen en commissies. Ook is er materiaal in te zien en uiteraard kunt u vragen stellen.

Na de pauze spelen we onder leiding van Gerda en Tom Wester (een deel van) het Westfrieslandspel. Gerda en Tom zijn de bedenkers en samenstellers van dit spel. De middag eindigt rond 16.15 uur. Hierna bent u in de gelegenheid het Westfries Museum te bezoeken, dat tot 17 uur geopend is. Het museum biedt een goede kijk op de historie en de cultuur van West-Friesland. Ook is de tentoonstelling Hollanders aan de Hudson, bestaande uit schilderijen van Len Tantillo, te bezichtigen.

Wilt u zich opgeven voor deze middag? Dat kan telefonisch: 0229-217121 (di t/m vr van 9-12) of schriftelijk: Westfries Genootschap, Postbus 2125, 1620 EC Hoorn.

Wij hopen u op zondag 15 november te mogen verwelkomen!

 


Hé, is dat Westfries?

323. Op carnaval had ie zich verkleed; hij zag er kakkelollig uit (potsierlijk, belachelijk, als 'n hansworst); de meesten konnen 'm geniesen (herkenden 'm niet eens).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.