Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Nominatie website Westfries Genootschap

Het Westfries Genootschap is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2009. Deze prijs reikt Historisch Nieuwsblad in samenwerking met DE REE archiefsystemen elk jaar uit voor de beste historische website in Nederland. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 27 januari aanstaande in het Stadsarchief van Amsterdam.

Gebruikers van www.historischnieuwsblad.nl hebben hun favoriete geschiedeniswebsites voorgedragen. Uit de meer dan 140 inzendingen zijn twaalf websites geselecteerd voor de shortlist. Er zijn vier categorieën: historische verenigingen, musea, archiefdiensten en themawebsites. Per categorie is een eervolle vermelding te verdienen. Een van de categoriewinnaars wint de hoofdprijs, die bestaat uit een kunstwerk. Verder wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt ter waarde van 2500 euro.

De website van het Westfries Genootschap, www.westfriesgenootschap.nl, is dit jaar totaal vernieuwd en voorzien van veel meer actuele en historische informatie. Het is een vraagbaak voor de leden van het genootschap, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor de cultuur en de geschiedenis van West-Friesland. Het aantal bezoekers is in de loop van het jaar sterk gestegen.

 


Hé, is dat Westfries?

632. Ik verskeurde (scheurde) m'n nieuwe mantel aan 'n spijker, ik was er beloord van (kapot, erg teleurgesteld).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.