Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Samenwerkingsovereenkomst getekend

Op donderdagavond 8 januari ondertekenden de dagelijks bestuursleden van de Vereniging Westfriese Monumentale Kerken en het Westfries Genootschap een samenwerkingsovereenkomst.
Doel van de samenwerking is de verbreding van het draagvlak voor het West-Fries cultuur- en erfgoed en de bescherming en het zoveel mogelijk voor het nageslacht in de oorspronkelijke staat bewaren van de monumentale kerken in het West-Friese landschap. We zullen gebruik maken van elkaars voorzieningen, materiaal, folders en dergelijke, we houden elkaar op de hoogte van beheer- en beleidszaken en waar mogelijk werken we samen bij informatie- of verenigingsbijeenkomsten.


Op de foto zittend v.l.n.r. Ina Broekhuizen-Slot (voorzitter WFG), Bep Dekker-Buur (voorzitter VWMK), Dirk Bankert (secretaris-penningmeester VWMK) en staand Stan Nuveen (secretaris WFG) en Jan Smit (penningmeester WFG).
Foto: Theo Mes

 


Hé, is dat Westfries?

33. Ik ben op de zuikerstikken geweest (kraamvisite). Wat had m'n zus 'n pittig kloin purkie ('n lief klein kindje) in de wieg. Toen de buurmeisjes twee jaar geleden bij haar waren op de bruidstranen (in de bruidsdagen 'n glaasje kwamen drinken ten afscheid), was ze al gelukkig, maar 't haalt niet bij 't geluk van nu.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.