Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Onderscheiding voor Jeanne de Weert


Tijdens de openingsmaaltijd van de Schager markt kreeg Jeanne de Weert-Doesburg uit Hippolytushoef een koninklijke onderscheiding voor al haar werk ten behoeve van de historie en de folklore van Wieringen. De onderscheiding werd haar uitgereikt door Marianne van Kampen, burgemeester van Wieringen, op Schager grondgebied.

Bloemen van Tineke Waal voor Jeanne de Weert, rechts haar man Jan. Bloemen van Tineke Waal voor Jeanne de Weert, rechts haar man Jan.

Jeanne heeft jarenlang de dag van de klederdracht georganiseerd in Schagen (een van de thema's van de tien West-Friese donderdagen). Tijdens die dag komen mensen uit het hele land in streekdracht naar Schagen. Ze lopen mee in de optocht en geven op verschillende plaatsen uitleg over hun kleding en toebehoren.

Al jarenlang zet Jeanne zich op veel manieren in voor behoud van de Wieringer klederdracht. Voor haar vele verdiensten kreeg zij, samen met Marianne Havermans-Dikstaal, in 2001 de Westfrieslandprijs uit handen van genootschapsvoorzitter Klaas Bant.

Jeanne de Weert: compleet verrast met haar onderscheiding. Jeanne de Weert: compleet verrast met haar onderscheiding.

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.

Westfrieslanddag 2019