Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2010

Presentatie jaarboek Westfries Genootschap

De 77e uitgave van West-Friesland Oud & Nieuw, het jaarboek van het Westfries Genootschap, wordt gepresenteerd op zaterdagochtend 3 juli. De bijeenkomst vindt plaats in Het Wapen van Enkhuizen. Voor deze locatie is gekozen vanwege een artikel in het jaarboek over prof. dr. Ir. Jan Klopper, een ambitieuze tuinderszoon uit Enkhuizen. Dit verhaal is geschreven door Piet Baas uit Hoogkarspel. Hij houdt een korte inleiding over het verrassende leven van de vindingrijke Klopper.

De eerste exemplaren van het jaarboek 2010 worden uitgereikt aan twee kleinzoons van Jan Klopper: dr. Jan Klopper en prof. dr. Ir. Wouter Keller.

In West-Friesland Oud & Nieuw staat ook een verhaal over de boerderij van de familie Govers aan de Noordschermerdijk bij Oterleek. De laatste van de drie generaties Govers op deze stolp is zangeres Gerda Govers. Zij zingt tijdens de presentatie enkele liederen met begeleiding van pianist Wil Luiken.

Omdat de stichting Creatief Westfries 25 jaar bestaat, lezen Aris Bouwens, Geertrui Gutter en Jan Smit werk voor dat in het dialectdeel van het jaarboek is geplaatst.

In de week na de presentatie wordt het jaarboek bezorgd bij de 2.700 leden van het Westfries Genootschap.

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.