Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2011

Aankondiging presentatie boek Veehouderij

Op vrijdag 10 juni vindt de presentatie plaats van het tweede deel van de Westfriese Historische Reeks, dat als titel draagt Veehouderij, Agrarische geschiedenis van Oostelijk West-Friesland, 1880-1930.

Dit boek is geschreven door Kees van der Wiel. Het kwam tot stand op initiatief van de commissie Geschiedschrijving van het Westfries Genootschap en is een uitgave van uitgeverij Waanders uit Zwolle. Het eerste deel in deze serie, met als titel Bloembollen, geschreven door Maarten Timmer, verscheen in januari van dit jaar. Het derde deel over tuinbouw en zaadteelt zal waarschijnlijk dit najaar het levenslicht zien.

De presentatie van het boek Veehouderij vindt plaats in de Protestantse kerk van Sijbekarspel.

Na de opening door Ina Broekhuizen-Slot, voorzitter van het Westfries Genootschap, houdt de auteur een inleiding over de agrarische geschiedenis van de veehouderij. Hierna wordt het eerste exemplaar overhandigd aan de heer Arie Schouten uit Nibbixwoud, voorzitter van LTO Noord afdeling West-Friesland.

Gerdina Bontekoning-Clay vertelt vervolgens over de veehouderij in Sijbekarspel en de historie van de stolpboerderij De Beukenhoeve.

Na een korte pauze is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan De Beukenhoeve. De rondleiding wordt verzorgd door de eigenaar Jaap Bontekoning.

De boeken Veehouderij en Bloembollen zijn te bestellen bij het secretariaat en via de webwinkel.

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.