Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2011

Presentatie jaarboek Westfries Genootschap in Vreeburg

West-Friesland Oud & Nieuw, het 78e jaarboek van het Westfries Genootschap wordt gepresenteerd op zaterdagochtend 2 juli in Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg in Schagen. Deze locatie is gekozen vanwege een artikel van stolpenkenner Jaap de Wit dat in het jaarboek is gepubliceerd. Het artikel gaat over het verdwijnen én het behoud van stolpboerderijen in en rond Schagen.

De bijeenkomst begint om 10.30 uur. Na het welkomstwoord van Ina Broekhuizen-Slot, voorzitter van het genootschap, zal Jaap de Wit een korte inleiding houden over boerderijen. Vervolgens vertelt Henk Kok, naar aanleiding van zijn artikel dat in het jaarboek is gepubliceerd, over het West-Friese dialect.

De twee eerste exemplaren van het jaarboek worden uitgereikt aan de redactieleden Bert Kölker en Volkert J. Nobel. Zij zetten zich beiden vanaf 1971, dus veertig jaar lang, in voor de samenstelling en de totstandkoming van West-Friesland Oud & Nieuw.

Aansluitend zijn de aanwezigen in de gelegenheid het Boerderij- en Rijtuigmuseum te bekijken.

 


Hé, is dat Westfries?

225. De kippen lopen allemaal te eizen (voedsel zoeken en oppikken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.