Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2011

Historische film van Daan Pool: Leven en werken van de Westfriese boer

Oktober is uitgeroepen tot Maand van de Geschiedenis. Uiteraard doet het Westfries Genootschap mee aan deze landelijke manifestatie.
In samenwerking met de stichting Projector wordt daarom op zondagmiddag 16 oktober een filmmiddag georganiseerd. In café Het Wapen van Wieringerwaard is de nieuwe dvd ‘Leven en werken van de Westfriese boer’ te zien.

Deze dvd is een 90 minuten durende compilatie van de film van Daan Pool over het boerenleven halverwege de vorige eeuw. Pool volgt de bedrijvigheid op de boerderij het jaar rond, daarnaast zijn er onder meer beelden van de kermis, de Schager markt, ‘te Pinksteren naar Schoorl’, kinderspelletjes en een harddraverij. De meeste opnames zijn gemaakt in de regio Oudesluis, Schagen, Wieringerwaard, Anna Paulowna. De dvd is deze middag ook te koop.

Filmmiddag in café Het Wapen van Wieringerwaard, Noord Zijperweg 36, 1766 HH Wieringerwaard.
Zaal open 13.30 uur, aanvang 14 uur.
Entree: voor leden van het Westfries Genootschap 2 euro; belangstellenden 3 euro.

 


Hé, is dat Westfries?

615. Een paar van die echte brakken (rakkers, deugnieten) van schooljongens hadden m'n fiets opgeknapt. Ik gaf ze 'n bogie ('n pluimpje) en wat bokkeneuten (pinda's, sausjes). Ze gingen bloid (blij) op huis an (naar huis).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.