Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2011

In memoriam Joop Zutt

In het najaar van 1989 meldden twee geboren en getogen Waarlanders zich bij de toenmalige redactiecommissie: Arnold Lantman en Joop Zutt. Zij boden een artikel aan voor het Jaarboek: Vier eeuwen Slootgaard, een droogmakerij. Omdat westelijk West-Friesland er in hun ogen wat bekaaid af komt bieden zij meteen aan elk jaar een bijdrage aan te leveren. Tot en met het Jaarboek 2004 is het duo Arnold Lantman/Joop Zutt een vast onderdeel van de lijst van auteursnamen. Het levert gedegen en tevens prettig leesbare artikelen af.
In 2004 gaat het duo deel uitmaken van de redactiecommissie. Na één jaar ontvalt Arnold ons, plotseling. Joop aarzelt om alleen door te gaan, maar overwint zijn bescheidenheid en tot voor twee jaar heeft de redactiecommissie ten volle van zijn waardevolle inbreng – zijn kennis over westelijk West-Friesland – mogen profiteren. Toen moest hij al zijn energie aanwenden in de strijd tegen kanker. Een strijd die hij uiteindelijk verloor.
Regionale geschiedenis had zijn belangstelling. Hij stond aan de wieg van de Stichting Waarland van Toen en van de Stichting Molenhuijs Waarland.
Op 2 november 2011 overleed Joop, op de leeftijd van 69 jaar.

Volkert J. Nobel
Secretaris redactiecommissie

 


Hé, is dat Westfries?

397. Ouwerwisse (ouderwetse) stoelen hebben nog triemen (sporten, steunlatjes tussen de poten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.