Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2012

Geschiedenis Online Prijs

Stem nu op het Westfries Genootschap Vanaf 15 december 2012 kunt u een stem uitbrengen op uw favoriete website(s) voor de Geschiedenis Online Prijs. Het Westfries Genootschap is ook genomineerd voor deze prijs. U kunt uw stem voor het Westfries Genootschap uitbrengen op www.geschiedenisonlineprijs.nl.

De Geschiedenis Online Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste historische website van het afgelopen jaar. De prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie bewerkstelligt dan zullen bezoekers van de website meer vinden, langer blijven en eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs geschiedenis op internet stimuleren.

De winnaar van de Geschiedenis Online Prijs ontvangt het beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.
De winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs, de website die door het publiek is gekozen als favoriete historische website, ontvangt een geldprijs van € 2.500,-.

Meer dan 225 historische websites hebben zich aangemeld. De websites die zich hebben gekandideerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2012, zijn zeer divers en uit alle windstreken afkomstig. Vorig jaar hebben ruim 20.000 mensen een stem uitgebracht. De organisatie is benieuwd of men dit jaar weer zoveel mensen weet te mobiliseren en of we dat aantal kunnen overtreffen.

Stemmen kan t/m vrijdag 8 februari 2013.
Naast het publiek wijst ook een vakjury een winnaar aan.
Deze jury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieën:

De jury kijkt onder andere naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit.
De jury bestaat dit jaar uit:

De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 12 februari 2013 in het Nationaal Archief in Den Haag.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Archieven.nl, Historisch Nieuwsblad en het Nationaal Archief. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgeloofd. Eerdere winnaars waren: Vele Handen (2011), het Anne Frank Huis (2010), het Scholtenhuis (2009) en het Rijksmuseum van Oudheden (2008). Meer informatie is te vinden op de website www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Stem nu op het Westfries Genootschap

 


Hé, is dat Westfries?

760. Om op 't land te komen moesten we over 'n smal steggie (smal brugje of bruggetje).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.