Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2013

Najaarsstreekdag zaterdag 2 november 2013

Boerderijen bekijken in Wadway

Boerderijen staan centraal tijdens de Najaarsstreekdag, die op zaterdag 2 november wordt gehouden in café De Vriendschap in Wadway. Dit thema is gekozen omdat 2013 uitgeroepen is tot het Jaar van de Boerderij. In de ochtend kan men vier stolpboerderijen, die op loopafstand van elkaar liggen, bezoeken. Na de lunch krijgt het programma een vervolg met beelden van en verhalen over West-Friese stolpen.

De monumentale stolp van de familie Broers staat recht tegenover café De Vriendschap.

De monumentale stolp van de familie Broers staat recht tegenover café De Vriendschap.

Ochtendprogramma

Van 11.00 uur tot 12.30 uur: bezoek boerderijen in Wadway.
De vier boerderijen zetten van 11.00 tot 12.30 uur hun deuren open. Het bezoek is individueel. U kunt dus kiezen hoeveel stolpen u bekijkt en in welke volgorde u de panden bezichtigt. De eigenaren vertellen bijzonderheden over hun boerderij.
Opengesteld zijn:

12.30 tot circa 13.15 uur: lunch

Ook de boerderij Wadweide is te bezichtigen.

Ook de boerderij Wadweide is te bezichtigen.

Middagprogramma (vanaf 13.00 uur)

Het is mogelijk alleen dit deel van de dag bij te wonen. U laat dan het boerderijenbezoek en de lunch achterwege. Inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Pauze

De gerestaureerde stolp aan de Spanbroekerweg 220.

De gerestaureerde stolp aan de Spanbroekerweg 220. (Foto's Ina Broekhuizen)

Gegevens

Adres van café De Vriendschap: Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek, voor routebeschrijving zie www.devriendschap.nl. U kunt uw auto parkeren achter en naast café De Vriendschap of langs de weg. Bus 12 van station Hoorn naar Hoogwoud rijdt door het dorp en stopt bij het café.

Betaling

Kosten voor de hele Najaarsstreekdag zijn € 17 per persoon. Dit is inclusief de lunch (drie kadetten, melk, karnemelk, thee of koffie naar keuze), koffie/thee met krentenbrood in de pauze en een consumptie met een hapje na afloop.
Kosten voor het middagprogramma zijn € 8 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee met krentenbrood in de pauze en een consumptie met een hapje na afloop.
Gelieve het bedrag van uw keuze vóór 30 oktober over te maken op rekeningnummer 707913 t.n.v. Westfries Genootschap, Hoorn met duidelijke vermelding van het aantal personen en of u gebruik maakt van het hele dagprogramma of alleen het middagprogramma.

 


Hé, is dat Westfries?

564. Moeder, wat moeten we klaarmaken als baispul voor morgen (groente bij 't hoofdgerecht)?

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.