Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2017

“Zoektocht naar kunstenaars, schrijvers en muziek”

Toonbeeld. Zondag 11 juni 2017 zal voor het eerst “Toonbeeld Westfries” plaatsvinden. Toonbeeld Westfries biedt aan Westfriese kunstenaars en “skroivers” het podium. Met aanvulling van muzikaal talent, o.a. leerlingen van muziekdocenten die een zelfstandige doorstart maken in muziekschool Opmeer.

Het tonen van schilderijen met een vrij thema en het voordragen van een bijbehorende, in het Westfries geschreven tekst staat deze middag centraal! Voor de bezoeker is het kijken, luisteren en genieten. Een creatief idee van Guido van Meerbeek uit Spanbroek. Verder bestaat de werkgroep Toonbeeld Westfries uit Susan Groot-Dekker (Expositiekring Opmeer), Jan Smit (Westfries Genootschap) en Jaap Meester (Creatief Westfries).

Locatie: Zorgcafé 't Koetje in Zandwerven. Tijd: van 15.00 - 17.00 uur. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage zou leuk zijn. Er is genoeg talent om een tweede middag te organiseren. Met uw bijdragen kunt u dat mede mogelijk maken.

Vooraf en in de pauze is er muziek, van docenten en leerlingen. Na de voorstelling is er de gelegenheid om in 't Koetje heerlijk te eten en te drinken en nog gezellig na te kletsen met LIVE MUZIEK van Barney Willemse.

Voor verdere info kijk op: www.expositiekringopmeer.nl en www.t-koetje.nl.
Het is de bedoeling dat “Toonbeeld Westfries” een terugkerend open podium gaat worden. We zijn altijd op zoek naar Westfriese kunstenaars, “skroivers” en muzikaal talent.
Iedereen is van harte welkom!
Werkgroep Toonbeeld Westfries.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guido van Meerbeek, telefoon 0226-354889.

Schilderij van Gerard Tesselaar, Spanbroek.
Schilderij van Gerard Tesselaar, Spanbroek.

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.