Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2017

Rondje Cultuur 2017

Het Westfries Genootschap deed weer mee met Rondje Cultuur in Stedebroec. Op uitnodiging van de Blauwe Schuit en het Martinus College uit Grootebroek, ontvingen we ieder uur een groep leerlingen van de derde klas van deze school.


(Foto Petra Kuiper.)

We werden weer net als vorig jaar gastvrij ontvangen in de goed ingerichte Tuindersschuur van de historische vereniging Stedebroec.
Jan Benit, Gerian Helder, Jaap Meester en Netty Zander presenteerden een afwisselend programma over de cultuurhistorie van Westfriesland. Op een speelse manier ging het over de ontwikkeling van het landschap, de strijd tegen het water, dialect, Westfries kostuum, kwartierstaat. De leerlingen deden enthousiast mee met de afsluitende quiz.
Het was weer heerlijk om dit te doen.

Netty Zander


(Foto Petra Kuiper.)


(Foto Petra Kuiper.)

 


Hé, is dat Westfries?

378. Moeder is meestal de hele morgen in de keuken aan 't steuren (koken) en aan 't stùdderen (werken en eten bereiden). Ze bestùddert (bestuurt, beheert) trouwens haar hele huishouden goed.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.