Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2018

Cursus Kennismaken met Westfriesland

Het is al weer drie jaar geleden dat de cursus Kennismaken met Westfriesland door het Westfries Genootschap werd georganiseerd. Deze cursus wordt bij voldoende belangstelling weer gehouden in de maanden februari en maart.

Tijdens deze cursus worden uiteenlopende onderwerpen behandeld betreffende de cultuur en de historie, zoals het ontstaan van Westfriesland, stolpboerderijen, land en water, handel en nijverheid, gewoontes en gebruiken, dialect, streekdracht en sieraden.

De cursus wordt op vier achtereenvolgende maandagavonden gegeven in Cultureel Centrum Het Trefpunt in Wognum door verschillende inleiders, steeds van 20.00 tot 22.00 uur. De data zijn 12 februari, 19 februari, 26 februari en 5 maart.
Voor de gehele cursus zijn de kosten € 35 per persoon inclusief koffie of thee.

Voor wie is deze cursus bestemd? Voor iedereen die belangstelling heeft voor Westfriesland. Leden en niet leden zijn welkom. Voor inlichtingen en opgave kunt u tot 5 februari contact opnemen met het secretariaat: telefoon 0229-217121 of e-mail contact@westfriesgenootschap.nl.

Cursus Kennismaken met Westfriesland.
(foto Jan Smit)

 


Hé, is dat Westfries?

378. Moeder is meestal de hele morgen in de keuken aan 't steuren (koken) en aan 't stùdderen (werken en eten bereiden). Ze bestùddert (bestuurt, beheert) trouwens haar hele huishouden goed.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.