Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2018

Campagne Red de Stolp. Doet u ook mee?

Red de Stolp. Zoals u wellicht al uit de pers of op andere wijze hebt vernomen, voert het Westfries Genootschap samen met Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp een campagne onder de titel ‘Red de Stolp’.

Meer informatie is te vinden in de weblog van voorzitter Jan Smit van 1 december 2017. U kunt deze vinden op deze website.

De initiatiefnemers achter de campagne nodigen u uit om de website www.reddestolp.nl te bezoeken en de petitie ‘Red de Stolp’ te tekenen. Ook is het mogelijk melding te maken van bedreigde stolpen.

RTV Noord-Holland besteedde aandacht aan deze vervallen stolp in Dirkshorn.
RTV Noord-Holland besteedde aandacht aan deze vervallen stolp in Dirkshorn. (Foto Christian Pfeiffer)

 


Hé, is dat Westfries?

403. Joos (mensen), komen jullie te konkelen (schaften, te ± 10 uur in de voormiddag 'n rustpauze onder 't werk, waarin 'n kop koffie door de baas wordt aangeboden).
Opm.: 'Konkelen' is wel Ned. maar betekent dan knoeien, knoeierijen plegen, kuipen, intrigeren, kwaadspreken, bv.: Door konkelen achter onze rug hebben ze ons die mooie betrekking afgesnoept.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.