Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Nieuws » 2018

Oud Stede Broec voert actie tegen dreigende sloop CNB hallen

Eind april werd de Historische Vereniging Oud Stedebroec door een van de wethouders van deze gemeente op de hoogte gebracht van het voornemen de voormalige veilinghallen van de CNB aan de Veilingweg te Bovenkarspel te slopen.
Het zijn panden met een rijke historie. Ooit was hier de bloembollenveiling West-Friesland gevestigd en vele jaren achtereen werd hier de Westfriese Flora gehouden.
Al enkele jaren probeert genoemde vereniging om het front van de zogenaamde hal 1 en zo mogelijk ook delen van de andere hallen een beschermde status te laten geven als (gemeentelijk) monument.
Om de dreigende sloop te voorkomen heeft de Historische Vereniging Oud Stedebroec een petitie opgesteld waarin wordt opgeroepen de voormalige veilinghallen als monument te beschermen en niet te slopen. Meer informatie en de petitie zijn te vinden op de website www.oudstedebroec.eu.

Bloembollenveiling West-Friesland in de jaren dertig van de vorige eeuw.
Bloembollenveiling West-Friesland in de jaren dertig van de vorige eeuw. (Foto aangeleverd door Oud Stedebroec)

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.