Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2018

Lezing in 't Veld op 7 oktober over de slag bij Vronen

Archeoloog Gerard Alders geeft ons een boeiend inkijkje in de Westfriese geschiedenis. Vanaf de twaalfde eeuw waarin een begin gemaakt werd met de aanleg van de Westfriese Omringdijk tot het jaar 1297, toen de Westfriezen in de slag bij Vronen hun meerdere moesten erkennen in de Hollanders en Westfriesland een integraal onderdeel werd van het Graafschap Holland, is er veel gebeurd. De graven Willem II en Floris V speelden daarin een belangrijke rol. Gerard Alders vertelt niet alleen over deze periode uit onze geschiedenis, maar laat ook zien welke archeologische sporen daarvan nog in ons landschap te vinden zijn. Voor iedereen die zich interesseert in Westfriesland en de Westfriese geschiedenis een interessante lezing!

De lezing wordt gehouden op zondag 7 oktober in Partycentrum De Vriendschap Rijdersstaat 92 't Veld. Telefoon 0226-421252.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De inloop is vanaf 13.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon, te voldoen bij de ingang. Daarvoor krijgt u ook tweemaal koffie of thee en eenmaal koek aangeboden.

Aanmelding vooraf is niet nodig.

 


Hé, is dat Westfries?

460. Hij heeft 't wild in de bienen (hij is erg gehaast, bv. in z'n werk). In z'n haast stroffelde (struikelde) ie over 'n steen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.