Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2018

De Lastdrager in Hoogwoud wint de Molenprijs 2018

Onze meelmolen De Lastdrager te Hoogwoud was genomineerde van de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. Het is gelukt om deze nominatie te verzilveren. De molen is als winnaar uit de bus gekomen na een spannende stembusstrijd van een maand tussen de vijf genomineerden uit Zuid-Holland (2), Drenthe resp. Gelderland. Met 122 stemmen verschil met nummer 2 kwam De Lastdrager als winnaar uit de bus met ruim negenduizend stemmen.

Door het winnen van deze prijs à € 95.000,-- (dit jaar hoger dan de gebruikelijke € 50.000,-- vanwege het feit dat Vereniging De Hollandsche Molen dit jaar 95 jaar bestaat) kan met de restauratie van deze bijna 500-jarige (!) molen worden begonnen. En niet alleen kan hij in uitstekende staat worden teruggebracht, ook het in 1935 uitgesloopte binnenwerk kan weer opnieuw worden aangebracht.

Dankzij de steun van ruim negenduizend stemmers is dit mogelijk geworden. Stichting De Westfriese Molens kan dan ook dankbaar terugkijken op deze actie die zoveel steun heeft gegenereerd. Allen hartelijk dank!

Bart Slooten, Stichting De Westfriese Molens.


(Foto ter beschikking gesteld door de BankGiro Loterij.)

 


Hé, is dat Westfries?

760. Om op 't land te komen moesten we over 'n smal steggie (smal brugje of bruggetje).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.