Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2008 » 21 juli

Rust

Ze zijn op weg: de wandelaars die de komende weken over de Westfriese Omringdijk lopen. 150 waren het er gister al, op de eerste dag. Een behoorlijke groep. De bedoeling is dat ik woensdag meeloop, vanaf Andijk tot Enkhuizen. Ik heb er zin in! Al die aandacht voor de dijk is prima! Je merkt dat de dijk bij velen leeft. Voor anderen, die er niet zo mee vertrouwd zijn, wordt dit ‘West-Friese monument’ van alle kanten beschouwd, belicht en beschreven.
Het was een droeve week. Maar toch ook een week met warmte, goede woorden en muziek. Allereerst natuurlijk dinsdag in Schagen bij de crematie van mijn vriend Cor Silver. Mooie verhalen, weldadige muziek en veel lieve mensen. Bij het afscheid vlogen de ganzen op. Of ze onze groeten aan Cor wilden onderstrepen.
Ook gister was er muziek: eerst in de kerkdienst waar ik voorging in Benningbroek. Het grote orgel wordt gereviseerd, maar organist Arjan de Boer had een kistorgel naar het witte kerkje laten transporteren. En dat klonk heel lieflijk! Mooie gezangen, die we met z’n allen lieten klinken tussen de oude muren daar in Benningbroek.
Later naar het darsconcert bij Gerda Govers in Oterleek. Deze keer niet zelf optreden maar lekker luisteren naar liederen in allerlei talen. Muziek is een wereldtaal, waarmee universele gevoelens geuit kunnen worden. Erg genoten!
Volgende week zondag is er weer een (laatste) West-Fries optreden. Komt u ook? Het begint om 12 uur.
Deze week de (voorlopig) laatste vergadering van het genootschap gehouden. Met de leden van het dagelijks bestuur zaten we woensdagavond op de bovenverdieping van het gildehuis. De agenda werd afgewerkt, er was tijd voor gesprek en persoonlijke gedachten. Een goede avond!
De plannen voor 2009, het 85-jarig bestaan, beginnen concreter te worden. Het jaar wordt ingeluid op zaterdag 7 maart in het kerkje in Hauwert. Daar zal de nieuwe verjaardagskalender gepresenteerd worden: het startsein voor een jaar met diverse feestelijke activiteiten.
De komende week neem ik een weekje voor mezelf. Geen afspraken, geen verplichtingen. Alleen dingen doen en naar plaatsen toegaan waar ik zelf voor kies. Ontspanning dus, loslaten en ‘tot mezelf komen’.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

841. Ik ben blij dat ik thuis ben op de fiets, er staat 'n bonk wind (veel).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.