Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2009 » 24 november

Website een succes/Mijn dijk

Vorige week een vergadering met de twee mensen die onze website vernieuwd hebben: Gerben Kazimier en Chris Kistemaker.
Er is veel veranderd ten opzichte van de site die tot en met april 2009 in de lucht was. In de eerste plaats staat er nu veel meer informatie op de site. Nieuws (zo actueel mogelijk) van onze vereniging en de stichtingen en commissies, maar ook nieuws over gebeurtenissen die raken aan onze doelstellingen en van andere instellingen die zich met de historie en de cultuur van West-Friesland bezig houden.

Naast nieuws staan er onder het kopje 'Bibliotheek' artikelen en zelfs de inhoud van hele boeken op de site. Boeken die bijna niet meer te koop zijn, artikelen uit onze eigen (oude) jaarboeken en uit de onvolprezen serie De Speelwagen. Behalve informatie in letters zijn er veel foto's te zien bij de berichten. Mooi om te bekijken, want zij vertellen een eigen verhaal.
Veranderd is ook de opzet en indeling van de site. Het zoeken naar onderwerpen is vergemakkelijkt en de pagina's zijn overzichtelijker geworden.
Tijdens de vergadering hebben we geëvalueerd, wensen en plannen bepraat en gesproken over de redactie van het statuut voor de website. Gerben toonde een overzicht van de bezoekers. Het aantal is sinds april verdriedubbeld, een prima score dus!

Bij Krabbendam werd ter ere van deze wandeling het damhek op de dijk met vlaggetjes versierd. In 2008 was de Omringdijk 25 jaar provinciaal monument.
Het werd onder meer gevierd met een wandeling over de dijk.
Bij Krabbendam werd ter ere van deze wandeling het damhek op de dijk met vlaggetjes versierd.

Mijn dijk
Tijdens de presentatie van de West-Friese canon, donderdag 19 november in het Westfries Archief in Hoorn, raakte ik in gesprek met Geertje van Emmerik van Kunst en Cultuur van de provincie Noord-Holland. Ze vroeg me om een oproep te doen aan onze leden, aan u dus! Het betreft de Westfriese Omringdijk. Mensen die wat willen schrijven over hun eigen belevenissen op/bij/aan/met de dijk worden opgeroepen dat te doen. De verhalen komen op de website: www.westfrieseomringdijk.nl

Schrijf uw eigen verhaal, een herinnering, een gedicht, een mijmering over die dijk. Misschien is er een foto die het verhaal verduidelijkt, stuur die mee! Dit alles onder het thema: Mijn dijk. Kijk op bovengenoemde website naar verhalen en foto's die er al staan. Via deze site kunt u uw verhaal toevoegen. Ook kunt u mailen naar Geertje van Emmerik.

Van harte aanbevolen!

Donderdag kwam voor de laatste keer 'mijn' schrijfgroepje bij elkaar. De opdracht voor deze avond was - uiteraard - een sinterklaasverhaal of -rijm. In de teksten moest er aandacht zijn voor spanning en sfeer. Daarvoor was dit onderwerp bij uitstek geschikt. Er werden mooie verhalen en rijmen voorgelezen. Over stoeltjese (stoeltje zetten), lawaai makende zwarte Pieten met kettingen, de raadselen van een zak met cadeautjes voor de deur en Sinterklaasbelevenissen van drie generaties. Uit dat laatste verhaal bleek dat er wel het een en ander veranderde, maar dat de basale zaken hetzelfde bleven. Namelijk: de spanning, de verwachting, het slepen met de zak met pakjes, het zingen en de vreugde van het geven en ontvangen. Koos Swart uit Wervershoof trakteerde deze avond op speciale Wervershover 'moppen', gebakken volgens geheim recept! We komen nog één keer bij elkaar voor een afsluitend avondje en dan gaan de schrijvers hun eigen weg. In januari start weer een nieuw schrijfgroepje.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.