Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Educatie »

Educatie

Leskist Kijk de Dijk
Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan ontving de cultuurhistorische vereniging het Westfries Genootschap een financieel cadeau van de Stichting Kap en Dek en van de Stichting Creatief Westfries.
Het algemeen bestuur van het Westfries Genootschap besloot om deze bedragen te besteden aan het ontwikkelen van een educatiekist, een leskist voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen binnen de Westfriese Omringdijk.
Uit een vooronderzoek bij scholen bleek dat er behoefte is aan een leskist. Het was de wens vanuit het onderwijs om hem ook digitaal uit te voeren. Lees verder »

Geheimen van de dijk
In het boek Geheimen van de dijk staan tien verhalen over zulke gebeurtenissen. Kinderen spelen daarin de hoofdrol. Tien keer geeft de Omringdijk zijn geheimen prijs. Leef mee met de avonturen in Andijk, Enkhuizen, Hoorn, Scharwoude, Rustenburg, Alkmaar, Eenigenburg, De Keins, Kolhorn en Medemblik. Lees verder »

 

Watertoren in Hoogkarspel. <!-- 133 -->
Watertoren in Hoogkarspel. (Foto 133 uit het Westfrieslandspel)

 


Hé, is dat Westfries?

484. Aan de lucht te zien kon 't morgen wel 'ns snei-jagen (sneeuwen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.