Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Omringdijk » Foto v/d maand » 2019 » februari

Westfriese Omringdijk - foto februari 2019

Een actiewandeling in 2012 om aandacht te krijgen voor de herverbindingsbrug.
Een actiewandeling in 2012 om aandacht te krijgen voor de herverbindingsbrug. We werden door de scouting over het kanaal Schagen-Stolpen overgezet. (Foto Sjaak Bos)

Op de Westfriese Omringdaiksait van Sjaak Bos lezen we in 2012 als reactie op de actiewandeling (zie verhaal van de maand februari):
Volgens burgemeester Gerrit Westerink zijn er voldoende argumenten om het van diverse kanten als ‘overbodig en overdreven luxe’ betitelde plan van de brug door te zetten. Hij wijst op het toeristisch belang én op de verkeersveiligheid bij een ongelijkvloerse kruising met de N248 en de parallelweg Schagen-De Stolpen, die de provincie daar volgend jaar toch al gaat aanleggen. Hij noemt dit zelfs het uitgelezen moment om door te pakken: „Nu staat de Westfriese Omringdijk op veel plaatsen behoorlijk in de belangstelling. Als er ooit een moment is om die verbinding te realiseren, zodat de door veel toeristen bezochte dijk weer één geheel wordt, dan is het nu wel. En het werkt ook andersom, hè? Wanneer de provincie meebetaalt, ben ik ervan overtuigd dat alle andere partijen ook volgen.”


Foto van de maand

Iedereen kan foto's opsturen die betrekking hebben op de Westfriese Omringdijk. Per persoon per maand kunnen maximaal drie foto's ingezonden worden. Deze kunt u, met vermelding van onderwerp en tijdstip waarop de foto gemaakt is, sturen naar de van de ingezonden maandfoto's.
Iedere maand krijgt de mooiste foto een ereplaats in deze rubriek, uiteraard met vermelding van de naam van de fotograaf. Het copyright op de foto's berust bij de inzender.

 


Hé, is dat Westfries?

209. De helt (handvat, greep) van m'n graaf (spade, schop met naar onder spits toelopend blad).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.