Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Organisatie

Organisatie

Het Genootschap is een vereniging waarin heel veel vrijwilligers ervoor zorgen dat alles goed functioneert. Samen doen, wijgevoel, onderlinge solidariteit zijn begrippen die hiertoe bijdragen.
In de organisatie kennen we daarnaast een tweetal part-time betaalde medewerkers (resp. secretariaat en schoonmaak) die onder verantwoordelijkheid van het bestuur hun functie uitoefenen. Het secretariaat wordt ondersteund door een drietal vrijwilligers met een vaste taak (archief, documentatie en administratieve ondersteuning).

De vereniging kenmerkt zich als een informele netwerkorganisatie die nauw samenwerkt met een aantal aan de vereniging verbonden stichtingen en één andere vereniging. Daarbij vervult het WFG de functie als een soort spin in het web waar alle belangrijke contacten samenkomen. Binnen de vereniging functioneren een aantal commissies met eigen taken.

De vereniging kent een algemeen bestuur bestaande uit 11 personen en een dagelijks bestuur uit 4 personen.

 

Het stoomgemaal dat zich in dit gebouw bij de Kaagmolen bevond, is nu in 't Cruquiusmuseum. <!-- 011 -->
Het stoomgemaal dat zich in dit gebouw bij de Kaagmolen bevond, is nu in 't Cruquiusmuseum. (Foto 11 uit het Westfrieslandspel)

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.