Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Westfries Genootschap » Over ons » Westfries Genootschap en AVG

Westfries Genootschap en AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG versterkt de positie van onze leden (de mensen van wie bij ons gegevens worden verwerkt).

Het Westfries Genootschap krijgt daardoor meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan voorheen - op de verantwoordelijkheid om te kunnen aantonen dat wij ons aan de wet houden. Dat vergt van ons een interne regelgeving (versterking van de privacyrechten) en meer verantwoordelijkheid (bescherming van de persoonsgegevens). De controle vanuit de overheid zal worden aangescherpt.

Wij hebben in een reglement vastgelegd wat de invloed van de AVG is op onze processen en welke aanpassingen nodig zijn om aan de AVG te voldoen.

Onder de AVG heeft u als lid het recht op inzage en het recht op correctie en verwijdering. Wij moeten ervoor zorgen dat u uw gegevens makkelijk kunt inzien.

Wij zullen onze gegevensverwerkingen in kaart brengen en wat wij doen met deze gegevens. Over het algemeen zal dat in ons geval zijn bedoeld voor de contributie-inning en verzending van het Vierkant, het jaarboek en digitale post. Dit zijn overigens gegevens die wij van u hebben ontvangen.

Daarnaast zijn er regels die betrekking hebben op onze website. Op aanvraag is het reglement bij het secretariaat te verkrijgen.

 

De Hoofdtoren in Hoorn. <!-- 346 -->
De Hoofdtoren in Hoorn. (Foto 346 uit het Westfrieslandspel)

 


Hé, is dat Westfries?

33. Ik ben op de zuikerstikken geweest (kraamvisite). Wat had m'n zus 'n pittig kloin purkie ('n lief klein kindje) in de wieg. Toen de buurmeisjes twee jaar geleden bij haar waren op de bruidstranen (in de bruidsdagen 'n glaasje kwamen drinken ten afscheid), was ze al gelukkig, maar 't haalt niet bij 't geluk van nu.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.