Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties »

Publicaties

Weblog Uit en Thuis (2013-heden)
Als voorzitter van het Westfries Genootschap wil ik de bezoekers van onze website graag informeren over onderwerpen die met ons werk te maken hebben. Ik doe dat door middel van mijn weblog ‘Uit en Thuis’. Lees verder »

Omringdijk
De Westfriese Omringdijk is de grens van West-Friesland. Deze 126 kilometer lange dijk staat de laatste jaren behoorlijk in de belangstelling.
Daarom is gekozen voor een aparte rubriek op deze website, waarop nieuws, verhalen en foto's staan die de Omringdijk tot onderwerp hebben. De rubriek kent behalve het Intro drie items: Actueel, Verhaal van de Maand en Foto van de Maand. Iedereen kan verhalen en foto's insturen voor de twee laatstgenoemde items. Lees verder »

Vierkant
Het verenigingsblad verschijnt drie maal per jaar. Vaste rubrieken: Aan de keukentafel, Verenigingsnieuws, Nieuwe uitgaven, Westfries Biografisch Woordenboek, Museumnieuws, De aanleiding. Lees verder »

Nieuwe uitgaven
In elk nummer van tijdschrift Vierkant worden nieuwe boeken besproken. Lees verder »

Jaarboek WFON
Van alle jaarboeken staat de inhoudsopgave inmiddels op deze website. Ook zijn reeds een flink aantal artikelen uit de jaarboeken integraal overgenomen en te raadplegen. Lees verder »

Jaarboek WFON (pdf)
Van alle pagina's van de tot nu toe verschenen jaarboeken is een scan gemaakt die is omgezet naar een pdf-bestand.
Momenteel is er een proef met de eerste jaargangen om te bepalen hoe een en ander het beste kan worden getoond op deze website. Lees verder »

Bibliografie van West-Friesland
De rubriek Bibliografie van West-Friesland keert terug. Het jaarlijkse overzicht van publicaties over de historie van West-Friesland (het gebied binnen de Westfriese Omringdijk) verscheen van 1971 tot en met 2013 in het Jaarboek West-Friesland Oud & Nieuw van het Westfries Genootschap. Lees verder »

Archief
Bij het Westfries Genootschap is in de loop der tijd veel (historisch) materiaal op een of andere manier in boekvorm verschenen.
Op dit gedeelte van de website gaan we dit stukje bij beetje digitaal aanbieden. Lees verder »

Weblog Binnendijks (2007-2013)
Binnendijks. Binnen de dijk dus. De Westfriese Omringdijk wel te verstaan. Daar gebeurt veel. Daar wonen en werken mensen, daar worden activiteiten georganiseerd, daar leeft het en daar bruist het! Ook op cultureel en historisch terrein. Lees verder »

 


(Foto uit het Westfrieslandspel)

 


Hé, is dat Westfries?

666. Toen buurvrouw hoorde, dat ze 'n prijsje had gewonnen in de staatsloterij, was ze helemaal onthikt (opgetogen, zichtbaar blij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.