Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Nieuwe uitgaven

Westfries Museum, schatkamer van West-Friesland

Auteur: Ruud Spruit
Uitgave: Peter Sasburg, Midwoud
Prijs: € 8,85


Het rijk geïllustreerde boekje geeft een indruk van de enorme collectie voorwerpen waarmee het Westfries Museum in Hoorn in de afgelopen 125 jaar is verrijkt dankzij schenkingen, legaten en aankopen. Aan de hand van de collectie wordt rondgewandeld door de geschiedenis en de cultuur van Hoorn en overig WestFriesland. Thema's als het wonen in stad en land, het West-Friese kostuum, gezondheid, tafel en keuken en scheepvaart komen uitgebreid aan bod.

Mijn herinneringen, uit het leven van een West-Friese vrouw

Auteur: Afie Hoogeboom-Meester
Uitgave: Stichting Waarland van Toen, Waarland
ISBN: 90 806649 1 X
Prijs: € 11,50


Waarland van Toen heeft ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting het levensverhaal van Afie Hoogeboom-Meester in boekvorm uitgegeven. Afie Hoogeboom is geboren in 1893 in Waarland en stierf in 1990 in Hoogkarspel. In heldere bewoordingen heeft deze West-Friese vrouw haar levenservaringen op papier gezet.
Op nuchtere wijze vertelt zij over de zorgen en geploeter rond het dagelijks bestaan, haar onbevangen kindertijd, schokkende ervaringen, haar eerste betrekking, diverse verhuizingen, haar huwelijk en gezin.

Historische panden uit Oosthuizen schrijven geschiedenis

Samenstelling: Historische Vereniging Gosthuizen
Uitgave: idem
Prijs: € 15,88


Met het beschrijven van dertien historische panden wordt een beeld geschetst van Oosthuizen in het verleden. Het intensieve onderzoek beperkte zich niet tot de behandelde panden, maar strekte zich uit tot de directe omgeving. In veel gevallen konden de oorspronkelijke bewoners worden achterhaald. Deze families zijn daarbij geheel of gedeeltelijk genealogisch nader onderzocht.
Deze gegevens maken het boek extra waardevol. De 172 pagina's tellen 95 foto's. De uitgave is voorzien van een register.

De Streek waar ik woon, Langedijk, Harenkarspel en omgeving

Samensteller: Piet Ooijevaar
Uitgave: Pirola, Schoorl
ISBN: 90 6455 373 4
Prijs: € 27,00


Meer dan vijfhonderd foto's bevat dit derde boek van amateur-fotograaf Piet Ooijevaar uit Oudkarspel. Het resultaat van twee jaar lang fotograferen in de regio West-Friesland vormt een bijzonder tijdsdocument. 'De Streek waar ik woon' toont kleurenfoto's van mensen, landschappen en situaties in de regio. Hiermee wordt het gewone weer ongewoon. De samensteller heeft met een tweede uitgave van gelijke opzet de nieuwe gemeente Bergen gefotografeerd. De titel van deze uitgave is De Kust en te Keur.

Daar komt de tram uit Schagen

Auteurs: Wim Verboom en Jan Beets
Uitgave: Pirola, Schoorl
ISBN: 90 64553 72 6
Prijs: € 17,92


Ooit kwamen er drie tramlijnen samen bij het spoorwegstation van Schagen. Dat waren de lijn Schagen-de Zijpe-Warmenhuizen-Alkmaar, de lijn Schagen-van Ewijcksluis en de lijn Schagen-Wognum. Behalve het personenvervoer was het vervoer van goederen van belang.
Droge voeten op vrije grondHet boek geeft een overzicht van de geschiedenis van de drie lijnen.
De 216 pagina's bevatten zeer veel illustraties.

Droge voeten op vrije grond, de geschiedenis van West-Friesland en Kennemerland in vogelvlucht

Auteur: Henk Komen
Uitgave: Multicom, Heerhugowaard
Prijs: € 27,00


In 'Droge voeten op vrije grond' wordt de geschiedenis van West-Friesland binnen de Omringdijk en een deel van Kennemerland vanaf 800 na Christus tot heden beschreven in vogelvlucht. In korte hoofdstukjes wordt de lezer op chronologische wijze meegenomen in de streekgeschiedenis. Het boek telt 224 pagina's en ruim 130 foto's, prenten en kaarten. Een aantal kaarten heeft de auteur zelf vervaardigd, mede gebaseerd op de meest actuele wetenschappelijke gegevens. Een index maakt het boek extra toegankelijk.
De tweede druk verscheen in februari 2002.

 


Hé, is dat Westfries?

832. Dat ambtenaartje is zo'n hennemelker (napluizer, muggenzifter).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.