Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

West-Fries talent

Siem Wardenaar

In Wieringerwaard is Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar gevestigd. In de tuin en atelier worden ongeveer 200 kleine en grote bronzen beelden en schilderijen geëxposeerd. Al meer dan 25 jaar is Siem Wardenaar profesioneel kunstenaar. Vroeger heeft hij samen met zijn broer een boerderij gehad. In die tijd was kunst hobby, later werd kunst beroep. In het begin was schilderen hoofdzaak, later heeft het maken van beelden de overhand gekregen en zijn de schilderijen niet meer in de verkoop. Beelden van zijn hand staan in zo'n 15 dorpen en steden over heel Nederland in het openbaar. Bovenstaand beeld is aangekocht door de gemeente Schagen en wordt bij museum Vreeburg in de muziektuin geplaatst als de nieuwe wagenloods klaar is.

Siem Wardenaar

De laatste pagina van 't Vierkant is het podium van West-Friese (amateur-)kunstenaars. Inzenden kan voortdurend: redactie 't Vierkant, Postbus 2125, 1620 EC Hoorn.
Er is slechts één voorwaarde: de afbeelding moet een West-Fries element bevatten. De redactie maakt de keuze uit het aangeboden materiaal.

De redactie is op zoek naar creatieve mensen die het leuk zouden vinden als hun werk op de achterkant van 't Vierkant staat. Bent u zo iemand of weet u iemand, geef dit dan door aan het secretariaat.

 


Hé, is dat Westfries?

596. Je mag niet die appel van dat kleine kind ofpollen (aftroggelen, afbédelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.