Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2009 » Nummer 1 » Pagina 3

Aan de keukentafel

De keukentafel: de plaats waar allerlei zaken besproken worden, waar men nieuwtjes uitwisselt, waar gelachen en gehuild wordt.
De keukentafel in 't Vierkant: een pagina met bondige informatie over initiatieven die betrekking hebben op de cultuurhistorie van West-Friesland.

Blijdschap

Hartelijk gefeliciteerd, lezers en leden van het Westfries Genootschap, met het 85-jarig bestaan van onze vereniging! Geen echt jubileum, maar toch een jaar met een aantal extra activiteiten. Verheugd ben ik, en ik hoop u met mij, met al die feestelijke gebeurtenissen. Het jaar is in maart ingeluid met de presentatie van de nieuwe verjaardagskalender Markant West-Friesland. Van harte bij u aanbevolen als West-Fries cadeau bij uitstek!
In april vinden vervolgens de vijf opvoeringen van het muziekspel Aarsom met de wiele plaats. Het thema van dat spel is verandering. En wat is er allemaal niet veranderd in de afgelopen 85 jaar. Tijdens de Najaarsstreekmiddag (1 november) zullen we stilstaan bij dit onderwerp. Op die middag zal ook het Noordhollands Ouderen Orkest de nieuwe West-Friese Rapsodie uitvoeren. Een langgekoesterde wens, onder meer van ons oud-bestuurslid Jaap Raat, komt hiermee in vervulling! Tussen april en november wachten ons twee ledenbijeenkomsten (16 mei en 6 september), een nieuw jaarboek en een tentoonstelling in het Westfries Museum in Hoorn. Daar is van 11 juli tot 20 september een expositie te zien van naïeve schilders uit West-Friesland, met daaraan gekoppeld een schilderwedstrijd (zie achterkant).
Blij ben ik met het aantal van ongeveer vijftig personen dat zich opgegeven heeft voor de excursie die de reiscommissie 21 april houdt naar Schokland en Urk.
Ik wens hen allen een waardevolle dag toe.
Ja, naast alle blijdschap over deze activiteiten en over de zaken die nog op stapel staan – zoals het eerste deel in de serie Westfriese Studies en de uitgave van De Gouw te boek (over de ruilverkaveling De Gouw) – is er ook de vreugde over het nieuwe voorjaar! In april en mei geeft West-Friesland haar bruisende visitekaartje af. Met kleuren en geuren, met groei en bloei – onder hoge blauwe luchten. Geniet van al het moois dat onze streek u biedt!

Ina Broekhuizen-Slot, voorzitter

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.