Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

West-Fries Talent

Schilderwedstrijd 'Dit is West-Friesland'

Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Westfries Genootschap wordt in het Westfries Museum in Hoorn een tentoonstelling gehouden van werken van West-Friese naïeve schilders. Deze tentoonstelling is van 11 juli tot en met 20 september.
Het genootschap en het museum organiseren voorafgaand aan de expositie een wedstrijd voor amateurschilders met als thema ‘Dit is West-Friesland’. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen, alle schildertechnieken zijn geoorloofd. Er zijn twee categorieën: jeugd en volwassenen.
Stuur een afbeelding (als digitale of analoge foto) van uw werk naar westfriesgenootschap@planet.nl of Postbus 2125, 1620 EC Hoorn o.v.v. uw naam en adres. U kunt maximaal drie werken inzenden. De schilderijen mogen niet groter zijn dan 50 x 60 centimeter. De inzendtermijn sluit 19 juni 2009.
De jury bestaat uit Jannie Kuiper-Wetsteen (naïef schilder uit Nieuwe Niedorp). Harold Bos (kunsthistoricus en bestuurslid Genootschap) en Ad Geerdink (directeur Westfries Museum).

Gerrit Balk, ‘Bulloper’, 19de eeuw. (collectie Westfries Museum)
Gerrit Balk, ‘Bulloper’, 19de eeuw. (collectie Westfries Museum)

 


Hé, is dat Westfries?

484. Aan de lucht te zien kon 't morgen wel 'ns snei-jagen (sneeuwen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.