Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Talent

Marianne Zwaan, Amersfoort
Anna Hoeve

De buitenrand van dit knipsel is versierd met winter-en voorjaarsflora, als symbool voor de barre winter '44/'45. U ziet hulst, sneeuwklokjes, speenkruid en daar tussenin de duif als teken van de vrede. Bovenaan: de fietsen bepakt met zakken. Deze geven de vele mensen aan die naar het platteland trokken om voedsel voor het gezin.
Ook bij de West-Friese stolp ‘Anna Hoeve’, waar zoveel mensen nooit vergeefs aanklopten, ging op 5 mei 1945 de vlag uit.
Verder ziet u de woorden: Vriendschap, Vrede, Vrijheid en Vertrouwen. Deze staan voor de vriendschap die ontstond, de vrede en vrijheid waar een ieder naar verlangde en het vertrouwen dat men had in de toekomst.

‘Anna Hoeve’ is geknipt door Marianne Zwaan.
Zij kreeg het enthousiasme voor deze hobby door van Nel Wezel en heeft het zelf ook weer uitgedragen. In West-Friesland gaf ze veel lezingen en cursussen, maar ook in andere delen van Nederland en zelfs daarbuiten. Haar knipsels hebben altijd een verhaal.

Anna Hoeve, Marianne Zwaan, Amersfoort

De redactie is op zoek naar creatieve mensen die het leuk zouden vinden als hun werk op de achterkant van 't Vierkant staat. Bent u zo iemand of weet u iemand, geef dit dan door aan het secretariaat. De redactie maakt de keuze uit het aangeboden materiaal.

 


Hé, is dat Westfries?

23. Dat kind lag lekker te spragen in de zon (koesteren, zonder bedekking met dekens). Na 't middageten doet opa altijd 'n tukkie of: tokkie (middagdutje, middagslaapje, sièsta).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.