Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Aan de keukentafel

De keukentafel: de plaats waar allerlei zaken besproken worden, waar men nieuwtjes uitwisselt, waar gelachen en gehuild wordt.
De keukentafel in het Vierkant: een pagina met bondige informatie over initiatieven die betrekking hebben op de cultuurhistorie van West-Friesland.

Afscheid

West-Friesland heeft, wanneer ik dit schrijf, de bruidskleren aan! Het land is op z'n mooist, vol kleur en nieuw leven. Wat geniet ik van onze streek als ik buiten loop of fiets. En wat een voorrecht was het om acht jaar lang voorzitter te zijn van een vereniging die zich inzet voor de eigenheid van deze regio.
In 1996 werd ik lid van het algemeen bestuur en in 2005 volgde ik Klaas Bant op als voorzitter. Een taak, die tijd en toewijding vergde. Op de komende Westfriezendag wordt Jan Smit uit Opperdoes door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter. Jan is een kundig en wijs bestuurder, aan wie ik vol vertrouwen de voorzittershamer wil overdragen.
In al die jaren als bestuurslid en voorzitter maakte ik veel mee. Hoogtepunten waren onder meer de presentatie van de Westfriese Vlag, de uitgave van een aantal boeken en de rit in de witte Landauer tijdens de Landbouwdag in Opmeer. Ook de talloze ontmoetingen en gesprekken blijven me bij. Van veel gebeurtenissen heb ik u op de hoogte gehouden, in deze rubriek en via mijn weblog Binnendijks op onze website: www.westfriesgenootschap.nl. Want graag schrijf ik over al het goede uit onze regio dat me boeit en raakt.

Een lied over doik

Al dat goede leg ik ook regelmatig vast in roime. Toen ik aantrad in 1996 presenteerde ik mijn eerste boek ‘Een are koik’. Het lijkt me toepasselijk om u bij mijn afscheid een cadeau te geven. En wat past er beter dan een boek(je) met als titel ‘Een lied over doik’. Daarmee dank ik u voor het vertrouwen en ook zeg ik ermee: heb hart voor West-Friesland!

Tot ziens!

Ina Broekhuizen-Slot


Het land op z'n mooist in de maand mei. (foto Theo Mes)

Een lied over de doik

Het gedichtenboekje ‘Een lied over doik’ is te koop bij de auteur, bij het Westfries Genootschap en bij de grotere boekhandels voor € 3,95.
Een op en top West-Fries presentje!

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.