Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Verenigingsnieuws

Nieuwe depothouder voor Westfriese Families

Stichting Westfriese Families heeft een nieuwe depothouder. Het bestuur heeft afscheid genomen van Evert Grooteman uit Hoogkarspel. Evert heeft zich achttien jaar ingezet voor Westfriese Families. Hij was de man van de bestellingen en verzendingen. Nu vond hij het welletjes. Evert, ook vanaf deze plek, hartelijk dank voor al je werk!
Zijn opvolger is Dilly Koetsier-Speets, eveneens uit Hoogkarspel. Dilly is al geruime tijd actief bij Creatief Westfries. Van deze stichting, net als Westfriese Families voortgekomen uit het Westfries Genootschap, is zij secretaris. Dilly, hartelijk welkom in het bestuur!
Begin volgend jaar wordt ook echtgenoot Jan Koetsier bestuurslid van Westfriese Families. Jan neemt dan de plek in van penningmeester Cor Langedijk.

Ed Dekker

De Westfries Genootschap Prijs

Op maandag 4 augustus werd de 105e editie van de Landbouwshow Opmeer gehouden. Het bestuur van het Westfries Genootschap krijgt van het bestuur van Stichting Tentoonstelling Opmeer al jaren een uitnodiging. Onze organisaties hebben gemeen dat dokter G.C. van Balen Blanken, destijds huisarts in Spanbroek, betrokken was bij de oprichting. Namens het Westfries Genootschap waren voorzitter Jan Smit en bestuurslid Netty Zander aanwezig. Omdat het Westfries Genootschap dit jaar negentig jaar bestaat, had het bestuur besloten om de rubriek Tuigpaard Promotie West: Concours eenspannen Tuigpaarden Open Klasse te sponsoren. De rubriek kreeg daarom de naam De Westfries Genootschap Prijs. Voor de winnaar Cees Klinkhamer met het paard Sondral was er een bescheiden geldprijs en een menzweep. Na de prijsuitreiking mocht Jan Smit tijdens de ereronde meerijden met de winnaar en Netty Zander met de winnaar van de tweede prijs. Een hele belevenis!

Netty Zander tijdens de ereronde met de winnaar van de tweede prijs, Harry Schuit.
Netty Zander tijdens de ereronde met de winnaar van de tweede prijs, Harry Schuit, eigenaar en rijder van het paard Walskoning. (foto vrijwilliger Stichting Tentoonstelling Opmeer)

 


Hé, is dat Westfries?

22. Ik ben drie nachten te warskip geweest (te logeren). We krijgen vandaag twee warskippers (logés, logées).
Volksrijmpje:
Warskippers en vis
Bloiven maar drie dagen fris.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.