Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2017 » Nummer 3 » Pagina 10

Najaarsstreekmiddag

zaterdag 4 november in Wognum

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de Najaarsstreekmiddag. Centraal staan deze keer: de pronkkamer in Westfriese boerderijen en het Westfriese dialect.
Spreker is kunsthistoricus drs. Harold Bos. Hij behandelt het onderwerp ‘De ontwikkeling van de pronkkamer in boerderijen in Westfriesland’. Voorafgaand aan de bijeenkomst in de kerk is het mogelijk een kijkje te nemen in een aantal vertrekken van de stolp Welgelegen. Deze stolp is gebouwd in 1879 en het interieur is grotendeels nog authentiek. Een unieke kans voor bezoekers van de Najaarsstreekmiddag!
De lezing wordt gevolgd door een optreden van een aantal leden van ‘skroiversgroepe’ aangesloten bij Stichting Creatief Westfries.

Plaats van samenkomst
Kerk van de Protestantse Gemeente Het Vierkant, Raadhuisstraat 15 te Wognum. De stolp Welgelegen staat op Kerkstraat 1 in Wognum, dat is ongeveer honderd meter vanaf de kerk. De ingang is aan de achterkant van de stolp.

Parkeren
Bij winkelcentrum De Boogerd is gratis parkeergelegenheid. Het winkelcentrum bevindt zich ongeveer vijfhonderd meter vanaf de kerk.

Het programma
12.00 uur Mogelijkheid tot bezichtiging van een aantal vertrekken van de stolp Welgelegen.
13.00 uur Kerk open en ontvangst met koffie, thee en koek.
13.30 uur Opening door Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap.
13.40 uur Lezing over de pronkkamer door drs. Harold Bos, eerste deel.
14.25 uur Pauze met koffie en thee.
14.40 uur Lezing over de pronkkamer door drs. Harold Bos, tweede deel.
15.30 uur Optreden leden skroifgroepe.
16.30 uur Afsluiting en aanvang gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.
17.00 uur Einde Najaarsstreekmiddag.

Kosten
De kosten voor deze middag bedragen voor leden en hun partners € 12 per persoon. Daarbij is inbegrepen twee maal koffie of thee met koek en één drankje en een hapje. U kunt zich opgeven voor de Najaarsstreekmiddag door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer NL60 INGB 0000 7079 13. Vermeldt u daarbij a.u.b. duidelijk uw naam en adres. Uw betaling dient uiterlijk 27 oktober binnen te zijn. U kunt zich ook bij de ingang van de zaal melden als deelnemer en dan contant betalen.

Niet leden
Ook mensen die geen lid van het Westfries Genootschap zijn, kunnen deze middag bijwonen en zich bij de ingang van de zaal melden als deelnemer en dan contant betalen. Voor niet-leden zijn de kosten € 13 per persoon.
Neemt u dus gerust iemand mee!

 


Hé, is dat Westfries?

400. Die twee oudjes kunnen leuk koetelen (met elkaar hun huishoudelijke bezigheden, enz. doen). We laten ze maar wat koetelen (begaan, hun gang gaan, zonder ons ermee te bemoeien).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.