Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2018 » Nummer 3 » Pagina 16

Er-op-uit tips

Begin de herfstvakantie met de Halloweenfair
Halloweenfair Westfriesland is tijdens de herfstvakantie op 20 en 21 oktober alweer voor de vierde maal op camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel. Het terrein wordt omgetoverd tot een Halloween Wereld waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Met een gezellige (avond)braderie, lekker eten, live entertainment, figuranten en veel activiteiten zoals ‘pompoen boogschieten’, ‘chemisch graaien’, ‘bot vangen’, marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof. Op zaterdagavond wordt het terrein sfeervol verlicht.
Adres: Camping De Gouwe Stek, De Gouw 11 in Bovenkarspel Open: zaterdag 20 oktober van 13 tot 21 uur, zondag 21 oktober van 11 tot 18 uur
Website: www.halloweenfair-westfriesland.nl

Trekkermuseum Mooij
Piet Mooij ging in 1982 op zoek naar zijn vaders eerste trekker, een Ferguson. Sindsdien heeft het virus toegeslagen. Inmiddels is de verzameling uitgegroeid tot een groot aantal Ferguson trekkers, Massey Harris trekkers, Massey Ferguson trekkers en een groot scala aan werktuigen. Dit alles staat netjes gerangschikt in een grote loods. In de vitrineruimte is van alles te zien wat met deze trekkermerken te maken heeft, zoals miniatuurtrekkers/werktuigen, bordjes, speldjes, zittingen, emblemen en posters. Ook is er een afdeling met vele modellen Solexen.
Tevens is er een kantklostentoonstelling te bewonderen, zelfs een gekloste trekker! Verder is er een vitrinekast gevuld met verschillende kantsoorten en materialen zoals kussens, klosjes garen en kantklospoppetjes.
Adres: Witte Paal 143 in Schagen
Open: op afspraak, 0224-297670
Website: www.amooy12.wixsite.com/mooijmhf

Workshops in De Blauwe Schuit te Hoorn
De avonden worden weer langer. Tijd voor een leuke workshop! De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in Westfriesland. Het centrum geeft cursussen en workshops om je talent te ontdekken én te ontwikkelen. Ervaar zelf wat kunst maken met je doet. Van pottenbakken tot beeldhouwen, van dans tot fotografie en van schrijven tot schilderen. Ga creatief aan de slag!
Meer informatie op www.blauweschuit.nl of mail naar info@blauweschuit.nl.
Adres: Vredehofstraat 7a in Hoorn, 0229-213962
Website: www.blauweschuit.nl

Beatlesmuseum Alkmaar.

Beatlesmuseum Alkmaar
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr: stuk voor stuk grote namen in de muziekwereld. Vlak bij het station heeft het Beatlesmuseum Alkmaar een niet mis te verstane plaats bemachtigd.
Azing Moltmaker, eigenaar van dit museum, kreeg op zijn vijftiende verjaardag, 28 juli 1973, zijn eerste platenspeler. Zijn zus vulde dit aan met enige singeltjes, waaronder ‘Michelle/Girl’, geschreven door Paul McCartney. Daarmee begon de historie van het museum. Toen Azing bij zijn toenmalige schoolkameraad Jan Willem Brakenhoff de nummers ‘Let it be’ en ‘Hey Jude’ te horen kreeg, ging hij voor de bijl en startte zijn eigen Beatlesverzameling. Deze is inmiddels uitgegroeid tot de grootste tentoongestelde privé-Beatlescollectie ter wereld. U kunt genieten van bijzondere geluids- en beeldopnamen in de speciale daarvoor ingerichte ruimte of u laten fotograferen op Abbey Road of voor de enorme uitgave van de Sgt. Pepper-albumhoes. Er is een mogelijkheid voor rondleidingen en er zijn diverse thematentoonstellingen.
In de winkel kunt u eindeloos snuffelen tussen Beatles- en Beatlesgerelateerde lp's, boeken en andere zaken.
Adres: Pettemerstraat 12-A in Alkmaar
Open: dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 16.30 uur, zondag en maandag van 12 tot 16.30 uur
Website: www.beatlesmuseum.nl

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.