Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2022 » Nummer 1 » Pagina 9-10

Verenigingsnieuws

Contributie 2022

In december hebben alle leden van het Westfries Genootschap een verzoek tot betaling van de contributie gekregen. Hoewel de contributie door de meeste leden meteen betaald wordt, kan het voorkomen dat de factuur onderop de stapel terecht is gekomen. Het genootschap stuurt deze mensen een betalingsherinnering.
Het zou mooi zijn als dat niet nodig was. Een herinnering brengt extra kosten met zich mee.
Dus heeft u uw contributie voor dit jaar nog niet betaald? Maak het snel over op rekeningnummer NL60 INGB 0000 7079 13 ten name van Westfries Genootschap te Hoorn.
Vanaf deze plek een woord van dank voor de mensen die, soms jaren achter elkaar, meer contributie overmaken dan de gevraagde 32,50 euro. Uw steun wordt zeer gewaardeerd.

Ons winkeltje

De introductie van de kleurenfolder is een succes. Steeds meer mensen weten ons te vinden voor tips over historisch verantwoord kleurgebruik bij het verven van hun pand.
Ook voor een leuk cadeautje kunt u bij het Westfries Genootschap terecht.
Nieuw in ons assortiment zijn de Nijntjeboekjes in het Westfries: ‘Nijntje in de dieretuin’ en ‘Opa en oma Pluus’. En wat dacht u van die ‘pittige’ rompertjes, de mooie boeken, het gezellige kwartetspel, de Westfriese vlag of de usb-stick waarop Joop van Diepen in het Westfries zijn verhalen vertelt?
Alle artikelen in ons winkeltje zijn te bekijken op onze website: https://www.westfriesgenootschap.nl/genootschap/webwinkel/

U kunt bestellen via de mail of kom langs! Bent u nog nooit op ons secretariaat geweest? Het is zeker de moeite waard. Het Timmermansgildehuis, dat omstreeks 1630 werd gesticht door de Hoornse huistimmerlieden, verenigd in het Sint Josefgilde, heeft een prachtige bovenzaal met een bijzonder beschilderd plafond. Als de zaal niet gebruikt wordt geeft onze secretaresse Corina u daar graag een kleine rondleiding.
Het secretariaat is gevestigd op Dal 3-achter te Hoorn (tegenover de Febo) en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van negen tot twaalf uur.

Overleg medewerkers Museaal Textiel in Noord Hollandse Musea

Deze winter waren de musea alweer gesloten vanwege covidgevaar en kwamen de medewerkers niet bijeen. Maar er zijn weer plannen.
Bij de inrichting van de expositie ‘Van Kust tot Kust’ in De Rijp heeft men elkaar weer gesproken en informatie uitgewisseld. Deze tentoonstelling, die tot 24 april zou lopen, wordt verlengd. Op Texel in de Oudheidkamer (Den Burg) opent op 1 april een nieuwe tentoonstelling met als onderwerp de tweede helft van de negentiende eeuw. Men is druk bezig met het verzamelen van bruiklenen. Het gonst in museumland!
Bij Grietje Tump in Landsmeer staat een uitgebreide expositie van Regoût aardewerk.
Onze eerste bijeenkomst van dit jaar, op 8 maart, was in dit museum aangezien de ruimte daar groter is dan de tuinkamer van het Westfries Museum,

Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg, secretaris Textiel Overleg

Opening tentoonstelling Van Kust tot Kust, streekdrachten in het Houten Huis, De Rijp.
Opening tentoonstelling Van Kust tot Kust, streekdrachten in het Houten Huis, De Rijp. (foto Wim Kuijvenhoven)

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.