Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2022 » Nummer 1 » Pagina 18

Houdt u er rekening mee dat er door de coronacrisis aanpassingen kunnen plaatsvinden. Neem tijdig even contact op of kijk op de desbetreffende website.

Er-op-uit tips

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld stellen wij een (hernieuwde) kennismaking voor met alle prachtige musea in Westfriesland. Deze musea, groot of klein, kunnen uw steun goed gebruiken! Hieronder een lijst met suggesties om de komende tijd eens te bezoeken.

Tips voor Medemblik, Enkhuizen en omgeving:
Het Oudheidkundig museum, meelmolen De Herder, het Oorlogsmuseum, het Bakkerijmuseum, het Stoommachinemuseum en kasteel Radboud in Medemblik. Imkerij De Bijenstal in Opperdoes, het Rundveemuseum in Aartswoud, het Twisca Museum in Twisk, het Regthuysje en het Wil Hartogmuseum in Abbekerk. Het Zuiderzeemuseum, museum Sow to Grow en het Flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen, Hoedenmuseum Zet 'm op, expositieruimte De Mantel en het Eendenmuseum in Andijk.

Tips voor Schagen en omgeving:
Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg, het Automuseum, museum Slag van Somme, regionaal museum 1940-1945 en Trekkermuseum Mooij in Schagen. Museum Eenigenburg in Eenigenburg, het Zijper Museum in Schagerbrug, korenmolen De Hoop in 't Zand, de Waarlandsmolen in Waarland en historisch museum Harenkarspel in Tuitjenhorn.

Tips voor Hoorn en omgeving:
Het Westfries Museum, het Museum van de Twintigste Eeuw, de Museumstoomtram, museumhuis Bonck, Centrum Varend Erfgoed, museum Huis van Oud in Wognum, museum 't Achterwurft in Hauwert, museum Jan Duim in Hauwert, Museumboerderij De Anloup in Zuidermeer, het bromfietsmuseum in Berkhout, museum Betje Wolff in Middenbeemster en het schooltje van Dik Trom in Oosthuizen.

Tips voor Heerhugowaard en omgeving:
Poldermuseum Het Oude Gemaal, Broeker Veiling in Broek op Langedijk, Stedelijk Museum Alkmaar, Beatlesmuseum in Alkmaar, museumboerderij West-Frisia te Hoogwoud en het Regthuis in Oudkarspel.

Fietstip:
Zondag 15 mei viert Stichting De Cromme Leeck (werkgebied Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk-West) haar 25-jarig bestaan met een fietstocht door haar werkgebied voor donateurs en andere belangstellenden. De fietstocht voert onder andere langs de recente aanwinst van de stichting, Boerderij Welgelegen, Kerkstraat 1 in Wognum. Daar zijn diverse activiteiten, waaronder een braderie met foodtruck, een imker, kantklossen, kruiden- en natuurgeneeswijzen en een zuivelboerderij. Ook het Westfries Genootschap is met een kraam aanwezig.

Interieur van Museumhuis Bonck in Hoorn.
Interieur van Museumhuis Bonck in Hoorn. (foto aangeleverd)

 


Hé, is dat Westfries?

460. Hij heeft 't wild in de bienen (hij is erg gehaast, bv. in z'n werk). In z'n haast stroffelde (struikelde) ie over 'n steen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.